Μήπως χρειάζεστε μια μικρή αποτοξίνωση πριν την Πρωτοχρονιά?

Μήπως χρειάζεστε μια μικρή αποτοξίνωση πριν την Πρωτοχρονιά?

Πόσο απαραίτητη είναι μια μικρή αποτοξίνωση πριν την Πρωτοχρονιά?

Τροφές για αποτοξίνωση
Οι καλύτερες τροφές για την αποτοξίνωση του οργανισμού

 

Έχει γίνει έθιμο του χειμώνα πλέον η υπερκατανάλωση φαγητού, γλυκών και ποτού τα Χριστούγεννα!

Μπορεί ορισμένοι να έχετε συνηθίσει να τρώτε λιτά κι έρχονται αυτές οι ημέρες του χρόνου που σας βγάζουν πάντα από το διατροφικό σας πρόγραμμα. Είναι τα πλούσια σε τοξίνες τραπέζια του ρεβεγιόν, είναι τα γλυκά, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, τα ποτά και όλα τα υπόλοιπα που είναι αρκετά, για να ταλαιπωρήσουν τον οργανισμό σας.  Αν θέλεις να δώσεις στον οργανισμό σου ενέργεια και λάμψη και να αποβάλλεις όλες τις τοξίνες δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

 

 Τι πρέπει να ακολουθήσετε;

 

  • Το υγιεινό πρωινόείναι πολύ βασικό. Αυτό θα βάλει σε εγρήγορση το μεταβολισμό σου για το υπόλοιπο της ημέρας και θα καταπολεμήσει τις απότομες πτώσεις του σακχάρου, που είναι υπεύθυνες, για την έντονη επιθυμία για ζάχαρη.
  • Κατανάλωσε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά, αντί για γλυκά και το καθένα από αυτά, λόγω των πλούσιων συστατικών του, θα σε  βοηθήσει να επανακάμψεις.
  • Πιες αρκετή ποσότητα νερού. Αυτός είναι ο καλύτερος και o πιο υγιεινός τρόπος για να αποβληθούν οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό. Βοηθάει να διασπαστούν πιο εύκολα ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να αποφύγεις την πείνα ή τις λιγούρες.
  • Το πράσινο τσάϊ επίσης βοηθάει να αποβληθούν οι τοξίνες, όπως και οι φυσικοί χυμοί που είναι πλούσιοι σε βιταμίνες αλλά και το μεταλλικό νερό. Περιόρισε την ποσότητα του καφέ που καταναλώνεις  και αντικατέστησε τον με κάποιο από τα παραπάνω ροφήματα.

 

                                                                    Σταύρος Τσιριγωτάκης, Γενικός Χειρουργός MD, FACS