Γνωρίστε τον χειρουργό
θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός Θυρεοειδούς, MD, FACS 

Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς Νοσοκομείου Ιασώ

Το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή διευθύνεται από τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη. Μετά την επίτευξη της καλύτερα δυνατής εξειδίκευσης, αλλά και με 20 χρόνια εμπειρίας, περίπου, σε αυτή την απαιτητική χειρουργική του θυρεοειδή και των παραθυρεοειδών αδένων, αντιμετωπίζουμε ακόμα και τα πιο σύνθετα περιστατικά! Η εξειδίκευση μας είναι τόσο στις καλοήθεις παθήσεις του θυρεοειδή, όσο και στον καρκίνο του θυρεοειδή, που όπως είναι γνωστό, από την ποιότητα της επέμβασης, εξαρτάται η ζωή του ασθενή. Βασική μας αρχή είναι η παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αλλά και η ασφάλεια σας. Στο Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης και οι συνεργάτες του προσφέρουν καθημερινά, τις εξειδικευμένες στη χειρουργική του θυρεοειδή, υπηρεσίες τους, σε μεγάλο αριθμό ασθενών, έχοντας υιοθετήσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές αυτής της χειρουργικής.

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός θυρεοειδούς, MD, FACS

Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε από οικογένεια βιοπαλαιστών, στον Πειραιά. Η οικογένεια του και η πόλη του Πειραιά τον επηρέασαν στη ζωή του, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, σε όλα τα στάδια της ζωής του, είναι η πόλη που αγάπησε και είναι περήφανος για την οικογένεια του, αλλά και για την γενέτειρα του. Οι αρχές της τιμιότητας, της αξιοπρέπειας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού στον συνάνθρωπο, είναι όροι απαράβατοι.
Ο Πειραιάς αποτελεί τόπο αναφοράς για την σύγχρονη πολιτική, καλλιτεχνική και οικονομική ιστορία του τόπου. Ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δέχτηκε άμεσες επιρροές, επισκέψεις και «επιθέσεις» και διακρίνεται σημαντικά από περιοχές που δεν βλέπουν θάλασσα.<<Το λιμάνι είναι ο κοσμοπολίτης κάθε χώρας>>, λέει ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς, από τον Πειραιά και συνεχίζει, <<Ο ψυχισμός των ανθρώπων που ζουν γύρω από τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου, διαφέρει αισθητά από των κατοίκων της ενδοχώρας, είναι σαν να ξέρεις κάτι που οι άλλοι αγνοούν, έρχεσαι σε επαφή με τον έξω κόσμο από πρώτο χέρι. Και μαθαίνεις πράγματα που θα αργήσουν πολύ να τα αντιληφθούν οι άλλοι αν ποτέ τα αντιληφθούν>>. Το λιμάνι είναι ένα <<ανοικτό στόμα από το οποίο τρέφεται όλη η χώρα>>, αυτό έδινε και δίνει και το αίσθημα της περηφάνιας στους Πειραιώτες. Όλα αυτά λοιπόν, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν τον Σταύρο Τσιριγωτάκη, τόσο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του και ειδικότερα τους ασθενείς του!

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός Θυρεοειδούς

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός θυρεοειδούς MD, FACS

Τι πιστεύει για τους δασκάλους του

«Δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Και όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες» (Καζαντζάκης).
Δάσκαλος λοιπόν είναι ο καθηγητής κος Αναστάσιος Ρήγας καθώς και οι λοιποί συνεργάτες του κ. Ρήγα, αλλά και όλοι όσοι βοήθησαν τον κ. Σταύρο Τσιριγωτάκη στη δύσκολη και επίπονη πορεία της χειρουργικής, τους οποίους τιμά καθημερινά και τους εκφράζει τις ευχαριστίες του. Στη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα δάσκαλος του είναι ο καθηγητής κος Γεώργιος Καπελάκης, τον οποίο τιμά και ευχαριστεί καθημερινά, επίσης.
Θεωρεί τιμή του αλλά και χρέος να αναπαράγει καθημερινά τις αλάθητες τεχνικές τους με απόλυτη επιτυχία.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ – ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή, διευθύνεται από τον χειρουργό θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη. Η εξάσκηση της χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, από τον χειρουργό Σταύρο Τσιριγωτάκη, είναι αφιερωμένη στην επίλυση των προβλημάτων υγείας των ασθενών του, την πλήρη ίαση τους και την βελτίωση της ζωής τους. Πέτυχε να αποκτήσει την  υψηλότερη δυνατή εξειδίκευση σε αυτή την απαιτητική χειρουργική του θυρεοειδή. Έχει πάθος για την έρευνα και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, αλλά και εμπειρία στην χειρουργική του καρκίνου του θυρεοειδή. Η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική, αφού από την ποιότητα της επέμβασης εξαρτάται η ζωή του αρρώστου. Με αυτά τα εφόδια αλλά και μετά τη μακρόχρονη θητεία του σε Κέντρα Χειρουργικής Θυρεοειδή, σε Ελλάδα και εξωτερικό και για περισσότερα από 19 χρόνια, έχει βοηθήσει ασθενείς, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από την αλλοδαπή. Προσπαθεί να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη στη σχέση του με τους ασθενείς.

Ανθρωποκεντρική προσέγγιση

Ο ασθενής μας απολαμβάνει της παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών υγείας σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Η προσέγγιση του ασθενή μας είναι πάντα ανθρωποκεντρική. Κάθε ασθενής μας είναι μοναδικός. Ο ασθενής μας έχει εξατομικευμένη αντιμετώπιση και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών τόσο σε ότι αφορά την ιατρική όσο και τη νοσηλευτική του φροντίδα.

Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή

Η επέμβαση που διενεργεί για εγχειρήσεις θυρεοειδούς ονομάζεται “ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση” ή ”ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή”. Αυτή η επέμβαση μειώνει τη παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο, σε μία νύχτα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, καθώς οι μύες στο λαιμό δεν κόβονται. Οι περισσότερες τομές για θυρεοειδεκτομή έχουν μήκος μόλις 2-3 cm (μίνι-θυρεοειδεκτομή). Ορισμένοι ασθενείς δεν είναι κατάλληλοι για μίνι χειρουργική επέμβαση (μεγάλος θυρεοειδής), αλλά ακόμη και τότε οι ασθενείς εκπλήσσονται με το πόσο πόσο μικρή είναι η τομή στο λαιμό. Αυτό που προτείνεται συνήθως είναι ότι μόνο το 10% των ασθενών, είναι κατάλληλοι για ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή. Αυτή δεν είναι η άποψή του χειρουργού θυρεοειδούς Σταύρου Τσιριγωτάκη. Από την εμπειρία του προκύπτει ότι πάνω από το 60% των ασθενών είναι κατάλληλοι για μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση. Αν υπάρχει προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο λαιμό, μέγεθος του όζου μεγαλύτερο από 3 cm, όγκος θυρεοειδούς μεγαλύτερος από 20m και θυρεοειδίτιδα δεν αποτελούν από μόνες τους αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση μικρής τομής.

Εξειδικευμένος Χειρουργός & Εξειδικευμένο Κέντρο

Κατά την άποψη όλων των ειδικών, οι επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών πρέπει να διενεργούνται σε μεγάλο Κέντρο που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για αυτές τις επεμβάσεις. Για αυτό το λόγο οι ασθενείς δεν πρέπει να αναστατώνονται όταν παραπέμπονται σε μεγάλο Κέντρο. Ο μεγάλος όγκος ασθενών που χειρουργεί ένας χειρουργός και η εξειδίκευση του Κέντρου, είναι τα απαραίτητα κριτήρια για μια επιτυχημένη επέμβαση.

Όλες οι έρευνες έδειξαν ότι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση από γιατρούς με χαμηλό όγκο ασθενών είχαν πολύ συχνά, ανεπαρκή χειρουργική επέμβαση. Ως εκ τούτου αυτοί οι ασθενείς, ενδέχεται να μην θεραπεύτηκαν πλήρως από τη νόσο τους. Δυστυχώς το 90% των ασθενών που χειρουργούνται στον θυρεοειδή, χειρουργούνται από μη εξειδικευμένους χειρουργούς. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που χειρουργεί ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, έχουν χειρουργηθεί αλλού για πρώτη φορά και δυστυχώς δεν έχουν λύσει το πρόβλημα τους.

Υποτροπή ή ατελής επέμβαση

Σχεδόν το 50% των ασθενών με καρκίνο του θυρεοειδούς δεν ξέρουν ότι έχουν καρκίνο του θυρεοειδούς έως ότου υποβληθούν στην πρώτη εγχείρηση του θυρεοειδούς (και συχνά τη λάθος εγχείρηση). Δηλαδή, πολλοί ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς για υποτιθέμενη καλοήθη νόσο, στην πραγματικότητα έχουν καρκίνο του θυρεοειδούς. Το 11% των ασθενών με γνωστό καρκίνο του θυρεοειδούς συνέχισαν να έχουν καρκίνο του θυρεοειδούς στο λαιμό τους μετά την αρχική τους επέμβαση.  Επιλέξτε προσεκτικά τον χειρουργό σας. Θέλετε να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, μια φορά μόνο.

Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να παρέχει την εκπαίδευση και την πληροφόρηση, που απαιτείται, στους ασθενείς του. Μόνο τότε προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν. Μιλάει με ειλικρίνεια για τις επιλογές θεραπείας που έχουν και για τους ενδεχόμενους κινδύνους. Οι ασθενείς πρέπει να κατανοήσουν το πρόβλημα που έχουν και να συμβάλουν και οι ίδιοι στη διαδικασία επιλογής της θεραπείας τους.

Σταύρος Τσιριγωτάκης-ομιλίες σε Επιστημονικές Ημερίδες

Έχει μιλήσει αρκετές φορές για την χειρουργική του θυρεοειδή και τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες. Το πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, έχει διοργανώσει συχνά ιατρικές ενημερωτικές ημερίδες. Αυτές σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον συνεχώς αυξανόμενο σε συχνότητα εμφάνισης, καρκίνο του θυρεοειδούς.

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες Σταύρος Τσιριγωτάκης

Είναι τακτικό μέλος και έχει ενεργό συμμετοχή του, στις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες θυρεοειδούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να έχετε αντιμετώπιση, σύμφωνα, με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε την καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση, δεν θα κάνετε άσκοπες και περιττές εξετάσεις, ούτε επεμβάσεις χωρίς πραγματικά να είναι αναγκαίες. Ακόμη και στην περίπτωση που η χειρουργική επέμβαση θα είναι αναπόφευκτη, αυτή θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια για εσάς. Αυτό θα γίνει από εξειδικευμένους χειρουργούς του θυρεοειδή, σε εξειδικευμένο κέντρο και θα σας προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η συμμετοχή του χειρουργού σε επιστημονικές εταιρείες, είναι απαραίτητη. Η ενημέρωση και η ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ των χειρουργών, είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχία των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούν. Ο ίδιος πιστεύει ”γηράσκω αεί διδασκόμενος”.

Μερικές από τις επιστημονικές εταιρείες, στις οποίες ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης είναι μέλος:

 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
 • Τακτικό μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Χειρουργών Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών

Καλοήθεις παθήσεις θυρεοειδούς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση:

 • Βρογχοκήλη
 • Πολυοζώδης βρογχοκήλη, καταδυώμενη βρογχοκήλη στο θώρακα
 • Νόσος Graves
 • Τοξικό αδένωμα
 • Μονήρης όζος θυρεοειδή

Κακοήθεις παθήσεις θυρεοειδούς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση:

 • Όλοι οι τύποι των καρκίνων θυρεοειδούς
 • Όζοι με ισχυρή υποψία ύπαρξης κακοήθειας

 Παθήσεις παραθυρεοειδών αδένων που χρειάζονται χειρουργική θεραπεία:

 • αδένωμα παραθυρεοειδούς
 • υπερπλασία παραθυρεοειδών

Είδη επεμβάσεων που διενεργεί ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης

 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή, με ελάχιστα επεμβατική τεχνική
 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή κλασσική μέθοδος για πολύ μεγάλους σε μέγεθος θυρεοειδείς
 • Σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή (σπάνια)
 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή, με λεμφαδενικό καθαρισμό (για καρκίνο θυρεοειδούς) – – – κεντρικός λεμφαδενικός καθαρισμός-πλάγιος λεμφαδενικός καθαρισμός
 • Παραθυρεοειδεκτομή ενός ή περισσοτέρων αδένων
 • Παραθυρεοειδεκτομή με λοβεκτομή θυρεοειδούς ή με θυρεοειδεκτομή για καρκίνο παραθυρεοειδούς

 

  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ/ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΑΣΩ

Χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς στο Ιασώ

Το νοσοκομείο ΙΑΣΩ είναι ένας ταχέως αναπτυσσόµενος και διευρυνόµενος οργανισµός υπηρεσιών υγείας. Είναι γνωστό ότι εδώ παρέχονται υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στον άνθρωπο ασθενή.

Το Ιασώ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Νοσοκομεία της Ευρώπης με ηγετική θέση στην Ελλάδα.

 • Είναι στελεχωμένο από έμπειρους και διεθνώς αναγνωρισμένους ιατρούς καθώς και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό
 • Έχει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής
 • Προσφέρει κάλυψη όλου του φάσματος των Διαγνωστικών, Εργαστηριακών και Θεραπευτικών υπηρεσιών
 • Έχει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στην Ελλάδα
 • Έχει πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών
 • Παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και θεραπεία 24 ώρες το 24ωρο

Οι Αξίες μας στην αντιμετώπιση του ασθενή/συνάνθρωπου:

 • ευγένεια & φιλικότητα
 • ενδιαφέρον & προσοχή
 • επαγγελματισμός
 • αφοσίωση & φροντίδα
 • αξιοπρέπεια
 • σεβασμός στις ξεχωριστές σας ανάγκες

Το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς που έχουμε δημιουργήσει στο Νοσοκομείο Ιασώ, είναι ένα πολυεπιστημονικό κέντρο παραπομπής που ειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία καλόηθων και κακόηθων παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.

Η χειρουργική του θυρεοειδούς είναι ένα ξεχωριστό πεδίο που συνδυάζει ενδοκρινολογία, ογκολογία και χειρουργική επέμβαση.

Στο Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή Σταύρος Τσιριγωτάκης, η πολυεπιστημονική μας ομάδα, συνεργάζεται άψογα, για τη θεραπεία και τη μακροχρόνια αντιμετώπιση των κακοηθειών του θυρεοειδούς. Περιλαμβάνει χειρουργούς, ενδοκρινολόγους, ακτινοδιαγνώστες, πυρηνικούς ιατρούς αλλά και ακτινοθεραπευτές. Ο σύγχρονος διαγνωστικός εξοπλισμός διατίθεται για τους ασθενείς μας, συμπεριλαμβανομένων των υπερήχων υψηλής ανάλυσης, που είναι απαραίτητοι για την διερεύνηση της κακοήθειας τόσο του θυρεοειδούς αδένα όσο και για την διερεύνηση των λεμφαδένων του τραχήλου (χαρτογράφηση).

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους ειδικούς της ομάδας μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, γεγονός που εξασφαλίζει μικρότερους χρόνους διερεύνησης του προβλήματος του θυρεοειδή σας, ολοκληρωμένη φροντίδα και εμπειρία με επίκεντρο τον ασθενή.

Αποτελέσματα

Αυτή την ιστολογική δεν θα την δείτε εύκολα ακόμα και από έμπειρους χειρουργούς θυρεοειδούς. Η αφαίρεση 49 λεμφαδένων από τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκητη, από τη μια μόνο πλευρά του λαιμού, είναι μια άριστη επέμβαση που ελάχιστοι χειρουργοί θυρεοειδούς έχουν την ικανότητα να την διενεργήσουν. Όπως επίσης και το ελάχιστο υπόλειμμα στην παρακάτω εικόνα είναι τα αποτελέσματα που έχουν συχνά οι ασθενείς μας!

Τα αποτελέσματα του τμήματος μας, είναι συγκρίσιμα με εκείνα των καλύτερων και εξειδικευμένων κέντρων ανά τον κόσμο.

Στο Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή Σταύρος Τσιριγωτάκης,  προσφέρεται πλήρης διαχείριση του καρκίνου του θυρεοειδούς. Αν και όλοι οι ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς δεν θα ακολουθήσουν την ίδια χειρουργική επέμβαση και οδό θεραπείας, οι πιο συχνές περιλαμβάνουν:

 • Σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή: σε ελάχιστες περιπτώσεις.
 • Ριζική ολική θυρεοειδεκτομή: Αυτή είναι η πιο συχνή επέμβαση που διενεργούμε τόσο για τον υπερθυρεοειδισμό (Graves), για υποψία ύπαρξης καρκίνου αλλά και για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Τις περισσότερες φορές την διενεργούμε με την ελάχιστα επεμβατική τεχνική, με ελάχιστη τομή και σχεδόν μηδενικό υπόλειμμα.
 • Ριζική ολική θυρεοειδεκτομή με λεμφαδενικό καθαρισμό (αφαίρεση των λεμφαδένων του κεντρικού ή/και του πλάγιου διαμερίσματος): Αυτές είναι δύσκολες και μεγάλες επεμβάσεις και πρέπει να διενεργούνται μόνο από πολύ έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα. Είναι κρίμα να υποβάλλονται ασθενείς σε ατελή επέμβαση αφού από την αρχική επέμβαση εξαρτάται η πρόγνωση του ασθενή. Για εμάς η αρχική επέμβαση πρέπει να είναι και η μοναδική.
 • Επανεπεμβάσεις στο θυρεοειδή αδένα ή συμπληρωματικό λεμφαδενικό καθαρισμό: Αυτές συχνά είναι επεμβάσεις που γίνονται σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί αλλού, σε ατελή επέμβαση.
 • Θεραπεία με ραδιενεργό Ιώδιο: Πρόκειται για μια θεραπεία που συνήθως ακολουθεί την θυρεοειδεκτομή. Ο ασθενής λαμβάνει ραδιενεργό ιώδιο μέσω μιας κάψουλας. Το ραδιενεργό ιώδιο κυκλοφορεί μέσω του αίματος προς το λαιμό και καταστρέφει οποιαδήποτε καρκινικά κύτταρα έχουν παραμείνει μετά από την θυρεοειδεκτομή.
 • Ακτινοβολία: Αυτή μπορεί να είναι απαραίτητη σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Είναι αυτονόητο ότι η ύπαρξη μονάδας Εντατικής Θεραπείας, είναι απαραίτητη για την διενέργεια ασφαλών επεμβάσεων. Έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια του ασθενή ιδίως όταν διενεργούνται επεμβάσεις μεγάλης βαρύτητας ή επεμβάσεις σε ασθενείς με συνυπάρχοντα νοσήματα. Η ύπαρξη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιασώ, αποτελεί ένα ακόμα εφόδιο μέσα στη φαρέτρα του χειρουργού.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Παραλαβή Ασθενών, την Αίθουσα Τοκετών και τα Χειρουργεία για την εύκολη μετακίνηση ασθενών που την έχουν ανάγκη. Τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και ο Βιοϊατρικός εξοπλισμός έχουν τις προδιαγραφές με δυνατότητα αντιμετώπισης οποιουδήποτε περιστατικού. Η ΜΕΘ διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ασθενείς που χρήζουν απομόνωσης.

Το Ιατρικό Προσωπικό αποτελείται από Ιατρούς με βασική ειδικότητα την Παθολογία, Πνευμονολογία ή Καρδιολογία, εξειδικευμένους στην Εντατικολογία ενώ το Νοσηλευτικό Προσωπικό έχει μακρά εμπειρία στο χώρο της Εντατικής. Επικουρικά στο έργο της ΜΕΘ συνδράμουν Ιατροί όλων των ειδικοτήτων, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο καθώς και τα λοιπά εργαστήρια της Κλινικής (Τμήμα Απεικονίσεων, Αιματολογικό, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό και Κυτταρολογικό).

Μία ιδιαιτερότητα της ΜΕΘ του ΙΑΣΩ είναι η βραχεία παραμονή των ασθενών σε αυτήν. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος νοσηλείας στη ΜΕΘ τα τελευταία 3 έτη είναι 1,55 ημέρες. Ο σύντομος αυτός χρόνος προκύπτει βέβαια από το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς είναι νεαρές γυναίκες χωρίς την επιβάρυνση χρόνιων παθήσεων είναι όμως ταυτόχρονα στόχος και καρπός του νοσηλευτικού έργου της ΜΕΘ του ΙΑΣΩ. Συνέπεια αυτού του σύντομου χρόνου νοσηλείας είναι η απουσία Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στο συγκεκριμένο τμήμα (όπως και στα λοιπά τμήματα της κλινικής), η ευνοϊκή αντιστοιχία προσωπικού προς τις ασθενείς αλλά και η ήπια και ήρεμη ατμόσφαιρα του τμήματος.

Ακολουθώντας την ιατρική και τεχνολογική πρόοδο καθώς επίσης και τις όποιες πρακτικές ανάγκες, το ΙΑΣΩ φροντίζει για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού, την ανανέωση και επέκταση του Βιοϊατρικού εξοπλισμού και στη ΜΕΘ.

Γιατί να επιλέξω το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς του Ιασώ, για την ενδοκρινολογική επέμβαση στον θυρεοειδή μου;

Εμπειρία

Όλες οι μελέτες παγκοσμίως έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι οι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν οι χειρουργοί τους είναι εξειδικευμένοι, έμπειροι και με μεγάλο αριθμό ασθενών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κατευθυντήριες οδηγίες όλων των επιστημονικών εταιρειών θυρεοειδούς τονίζουν την ανάγκη διενέργειας αυτών των επεμβάσεων από έμπειρους και εξειδικευμένους. Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς του Ιασώ είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο και πλήρες Κέντρο Θυρεοειδούς στην Αθήνα. Ο Διευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς στο Νοσοκομείο Ιασώ,  Σταύρος Τσιριγωτάκης, είναι ένας από τους ελάχιστους χειρουργούς με ανάλογη εμπειρία. Όλοι του οι συνεργάτες είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι στο θυρεοειδή αδένα. Όλοι τους είναι στην πρώτη γραμμή των χειρουργών θυρεοειδούς και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη ριζικότητα των επεμβάσεων που διενεργούν και στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές όσο και στο άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Οικονομικά

Το οικονομικό πακέτο των ασθενών με δημόσια ασφάλεια, είναι αρκετά πιο χαμηλό ακόμα και από Κέντρα που δεν έχουν αυτή την υποδομή. Σε άλλα Κέντρα με χαμηλότερο επίπεδο υπηρεσιών ακόμα και σε επίπεδο διαμονής, το οικονομικό πακέτο του ασθενή, μπορεί να είναι έως και διπλάσιο από το δικό μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα κοστολόγια όλων των Κέντρων, για εμάς η χειρουργική δεν είναι μέσο πλουτισμού αλλά περισσότερο είναι προσφορά στον συνάνθρωπο. Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως παράξενα αλλά αν θέλετε ψάξτε να βρείτε ένα Κέντρο, όχι απαραίτητα με την εμβέλεια του δικού μας, που να διενεργούνται εντελώς δωρεάν επεμβάσεις σε αναξιοπαθούντες. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να βρείτε. Διαβάστε πρόσφατη μαρτυρία ασθενή μας:

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον Όμιλος ΙΑΣΩ:
Κύριε Πρόεδρε του Ομίλου, αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου, κύριε Καθηγητά Δντη Χειρουργικής Σταύρο Τσιριγωτακη, Ιατροί, Αναισθησιολογοι και Νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενα τεράστιο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μας για την μεγαλειώδη προσφορά αγάπης, τον απόλυτο Ανθρωπισμό, τη δύναμη ζωής, την πηγή ελπίδας που χαρίσατε για την τέλεση του χειρουργείου της συντρόφου μου Σωτηρίας Καραθανάση, από μία Ιατρική ομάδα που λαμπρύνει με το έργο της και τον Όμιλο αλλά και γενικότερα το υγειονομικό προσωπικό της Πατρίδας μας.

Την ημέρα του χειρουργείου Πέμπτη 6 Μαϊου 2021, η προσφορά σας φάνηκε σαν ενα εκτυφλωτικό φως ζωής και ελπίδας μέσα στο μουντο χρώμα της γιγαντουπολης που ζούμε. Κύριε Τσιριγωτακη δεν είναι τυχαία η φήμη που σας ακολουθεί, τεράστια η τιμή για μας που σας γνωρίσαμε και αναπτύξαμε την υπάρχουσα ανθρώπινη σχέση. Φάρος ζωής και χαράς για μας η συνέχιση αυτής της επαφής μας σε ιατρικό, κοινωνικό, ακόμα και προσωπικό επίπεδο με τη δική σας συναίνεση. Κύριε Τσιριγωτακη, το πάθος σας για τη ζωή, την ελπίδα, την υγεία, το μεταδίδεται με μοναδικό τρόπο στους ασθενείς, συγγενείς αυτών, κάθε άνθρωπο που σας συναναστρέφεται. Από σήμερα για τη Σωτηρία και για μένα θα είστε στην κορυφή των σπουδαίων ανθρώπων που έχουν περάσει από τη ζωή μας και τολμώ να πω με το έργο που επιτελείται, ότι γνωρίσαμε έναν σύγχρονο Απόστολο του Χριστού, που αθόρυβα αλλά τόσο μοναδικά υπάρχει ανάμεσα μας και στην επιστημονική πορεία που διανύει και στο Θεάρεστο ιατρικό θεραπευτικό έργο του, χαρίζει στην κοινωνία μας αυτό που τόσο ξεφτιζει στις μέρες μας, την συμπόνια, τη συμπαράσταση, τις ανθρώπινες αξίες, τα ιδανικά, τη θυσία για τον πλησίον, το δικαίωμα στην υγεία, μη υπολογίζοντας το όποιο τίμημα. Ένα έργο που δίνει νέα διάσταση στον όρκο του Ιπποκράτη, ένα έργο που φωνάζει δυνατά και στεντόρεια ότι ιατρική και άνθρωπος που ξεκίνησαν απ αυτόν τον τόπο είναι αλληλένδετα, είναι η καθ’εικόνα και ομοίωση του Κυρίου μας στη γη, γιατί είναι ένα έργο ισάξιο με τη διδασκαλία Εκείνου. Κύριε Τσιριγωτακη, θα ήθελα από σήμερα να μας θεωρείται καλούς σας φίλους που από δω και πέρα θα προσπαθούν να κρατήσουν αυτόν τον τίτλο τιμής, με έργα, τρόπο ζωής, συμπεριφοράς, ως δύναμη σκεπτικισμού και ηρεμίας κάτω από τη σκιά σας. Όχι ως αναγκαστικό έργο ανταποδωσης χάρης προς εσάς, αλλά ως μία νέα αρχή που εσείς βάλατε στο μονοπάτι της ζωής από το μεσημέρι της 6ης Μαϊου μαζί με τους υπέροχους, αξιόλογους, φιλανθρωπους συνεργάτες σας. Κύριε Τσιριγωτακη, να σας έχει ο Θεός καλά, μαζί με κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο, όπως και η Θεία Πρόνοια και εύνοια να σκεπει πάντα τον Όμιλο στον οποίο ασκείται το λειτούργημα σας. Μετά τιμής Σωτηρία Καραθανάση, Βασίλειος Πεσλης.

 

Ευκολία

Το διοικητικό προσωπικό, οι νοσηλευτές και οι χειρουργοί στο Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουν την πρόσβαση στην εξειδικευμένη θεραπεία και περίθαλψη ασθενών, με πρόβλημα στον θυρεοειδή και στους παραθυρεοειδείς αδένες. Όλοι οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και άμεσο προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης σε μία ή δύο επισκέψεις, ακόμη και ασθενείς που ζουν εκτός Αττικής ή εκτός Ελλάδας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι η συνεννόηση εκ των προτέρων.

Στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα, να ολοκληρώσει όλη του τη θεραπεία. Πέραν της χειρουργικής θεραπείας, μπορεί να υποβληθεί αν χρειάζεται σε θεραπεία με ραδιενεργό Ιώδιο, αφού το Ιασώ διαθέτει ένα από τα καλύτερα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής τόσο για την διενέργεια σπινθηρογραφήματος όσο και για τη χορήγηση ραδιενεργού Ιωδίου. Εδώ μπορεί να κάνει το σπινθηρογράφημα (uptake) που απαιτείται μετά από επέμβαση για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Στη συνέχεια αν χρειαστεί, μπορεί να υποβληθεί εδώ στη χορήγηση ραδιενεργού Ιωδίου. Επίσης διαθέτει ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ακτινοθεραπείας. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις ο ασθενής υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί ακτινοβολία.

Είναι προφανές ότι η αντιμετώπιση του θυρεοειδούς, στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς του Νοσοκομείου Ιασώ είναι πλήρης. Μεγάλη σημασία έχει ότι ο ασθενής αντιμετωπίζεται πλήρως στον ίδιο χώρο, χωρίς να ταλαιπωρείται, σε ένα ασφαλές νοσοκομείο, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και κυρίως αυτό που απολαμβάνει ο ασθενής είναι  η συνδυασμένη πολυεπιστημονική θεραπεία που προκύπτει από την συνεργασία των γιατρών, που όλοι βρίσκονται στο ίδιο νοσοκομείο.