Πως να γίνετε ασθενής μας αλλά και

Τι πρέπει να ξέρετε για τις χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς

Προγραμματισμός χειρουργικής επέμβασης για καλοήθη νόσο θυρεοειδούς / για καρκίνο θυρεοειδούς

Οδηγίες για το πώς να γίνετε ασθενής στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης. Γίνετε μέλος της οικογένειας μας και πραγματοποιήστε τη χειρουργική σας επέμβαση για καλοήθη νόσο του θυρεοειδούς ή για καρκίνο του θυρεοειδούς στους πιο εξειδικευμένους και καλύτερους γιατρούς στη χειρουργική του θυρεοειδούς. 

Η χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς αλλά και ο λεμφαδενικός καθαρισμός του τραχήλου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς γίνεται με ασφάλεια και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα ταλαιπωρηθείτε – Πώς να γίνετε ασθενής μας.

Η χειρουργική επέμβαση στο θυρεοειδή και ο λεμφαδενικός καθαρισμός του τραχήλου για καρκίνο του θυρεοειδούς μπορεί να είναι μια δύσκολη ή ακόμα και αρκετά δύσκολη επέμβαση. Το Κέντρο μας Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης όμως ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, αυτός είναι ο λόγος που το Κέντρο μας είναι μοναδικό! Έχουμε την πιο εξαιρετική ομάδα

asthenhs-meta-thyreoeidectomh-1536x747
Ασθενής μας από Ινδία
θυρεοειδεκτομή
Θυρεοειδεκτομή - Βρογχοκήλη

Έχετε μια ερώτηση?

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας και μπορεί να είναι δύσκολο να τις αφομοιώσετε όλες. Εάν έχετε κάποια ερώτηση για τις επεμβάσεις μας ή για τα διαδικαστικά, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας το ασφαλές έντυπο νέου ασθενή και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε .

Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης είναι ένα κορυφαίο κέντρο χειρουργικής του θυρεοειδούς, με πολύ έμπειρους γιατρούς και είναι αφιερωμένο στη χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων. Διενεργούμε όλους τους τύπους επεμβάσεων είτε πρόκειται για καλοήθη νόσο είτε για καρκίνο θυρεοειδούς, ακόμα και τις πιο σύνθετες. Εδώ ασχολούμαστε εξειδικευμένα και αποκλειστικά μόνο με αυτές τις επεμβάσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών και δεν διενεργούμε καμία άλλη επέμβαση.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών, διενεργούνται από τον ίδιο το Σταύρο Τσιριγωτάκη και τους δύο συνεργάτες του, οι οποίοι είναι από τους πιο έμπειρους χειρουργούς θυρεοειδούς. Το Κέντρο μας διαθέτει τρεις έμπειρους χειρουργούς θυρεοειδούς σε κάθε επέμβαση. Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης και οι συνεργάτες του είναι πραγματικά από τους λίγους χειρουργούς που περιορίζουν την χειρουργική τους δραστηριότητα, μόνο σε επεμβάσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων. Αυτό γίνεται τόσο για τις καλοήθεις παθήσεις όσο και για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Ο Χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης διενεργεί αυτές τις επεμβάσεις που σχετίζονται με τον καρκίνο του θυρεοειδούς για πάνω από 20 χρόνια. Στην αρχή διενεργούσε αυτές τις επεμβάσεις στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και στη Βιοκλινική Πειραιά, ενώ τα τελευταία χρόνια τις διενεργεί στο Νοσοκομείο Ιασώ. Πολλοί από τους ασθενείς μας έχουν υποτροπή καρκίνου του θυρεοειδούς, ή ατελή επέμβαση αφού είχαν προηγουμένως χειρουργηθεί αλλού από άλλους χειρουργούς ή απευθύνονται σε εμάς επειδή δεν τους αναλαμβάνουν άλλοι χειρουργοί. 

Οι χειρουργοί μας δεν ασχολούνται με τις παθήσεις του μαστού, της χοληδόχου κύστης ούτε με τις κήλες. Δεν αντιμετωπίζουμε άλλους τύπους καρκίνου της κεφαλής και του αυχένα. Αυτό γίνεται όχι επειδή δεν γνωρίζουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις, αλλά επειδή είναι αφοσιωμένοι σε αυτή την λεπτή και απαιτητική χειρουργική και ασχολούμαστε συνέχεια και εξειδικευμένα μόνο με αυτή.

Λόγω της εμπειρίας μας, στο Κέντρο μας Χειρουργικής Θυρεοειδούς, έρχονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, για να κάνουν εδώ με ασφάλεια την χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς ή να θεραπευτούν από τον καρκίνο του θυρεοειδούς τους. Οι ασθενείς εκείνοι που έχουν καλοήθη νόσο ή καρκίνο θυρεοειδούς χωρίς εξάπλωση στους λεμφαδένες του λαιμού, υποβάλλονται σε μια χειρουργική επέμβαση που διαρκεί περίπου 60 λεπτά και παίρνουν εξιτήριο την επόμενη μέρα, δηλαδή σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την διενέργεια της χειρουργικής τους επέμβασης. Σε αυτούς που χρειάζεται να διενεργήσουμε εκτός από ολική θυρεοειδεκτομή και κεντρικό και πλάγιο λεμφαδενικό καθαρισμό, η επέμβαση διαρκεί έως και 3μιση ώρες και πολλές φορές μπορεί να πάρουν και αυτοί εξιτήριο σε 24 ώρες μετά την επέμβαση, αν δεν συμβεί αυτό τότε θα αναχωρήσουν από το Νοσοκομείο την επόμενη ημέρα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε φοιτητές ή ειδικευόμενους χειρουργούς που να διενεργούν τις εγχειρήσεις θυρεοειδούς (αυτό είναι πολύ σημαντικό για εσάς). Δεν υπάρχει περίπτωση να διενεργηθεί με αυτή την ποιότητα η χειρουργική επέμβαση στο θυρεοειδή, αν γίνει από ένα χειρουργό ο οποίος είναι στο στάδιο της εκπαίδευσης του. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τον χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη.

Αν δεν μένετε στην Αθήνα θα σας βοηθήσουμε να κανονίσετε όλες τις διαδικασίες για τη διαμονή σας εδώ εκτός από τα εισιτήρια σας. Συνήθως, ένας ασθενής μπορεί να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του μετά από 2 ημέρες.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν απαιτούν προέγκριση για να γίνει η εισαγωγή σας στο Κέντρο μας, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε να το ρυθμίσουμε και αυτό. Εάν σας παρακολουθεί κάποιος ενδοκρινολόγος, αυτό είναι υπέροχο και ο Χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης μπορεί να μιλήσει μαζί του αν το επιθυμείτε και πριν αλλά και μετά από τη χειρουργική σας επέμβαση. Όταν θα φύγετε από το Κέντρο μας και αν το επιθυμείτε, μπορούμε να κοινοποιήσουμε στο γιατρό που σας παρακολουθούσε  όλες τις εξετάσεις, τα αποτελέσματα, τα χειρουργικά ευρήματά της επέμβασης, την ιστολογική έκθεση  και τυχόν πρόσθετες πληροφορίες. Η συνάντηση σας με τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη, ο προεγχειρητικός σας έλεγχος αλλά και η χειρουργική σας επέμβαση μπορούν να γίνουν σε μια ημέρα. Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχετε επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να μπορούμε να ρυθμίσουμε τα πάντα πριν έρθετε στην Αθήνα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τι λένε οι ασθενείς σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση από τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς. 

 Μαρτυρία της ασθενής μας, από την Χίο, κας Όλγας Βουδούρη, που υποβλήθηκε σε ολική ριζική θυρεοειδεκτομή:
Η πρόσφατη ολική θυροειδεκτομή στην οποία υποβλήθηκα πρόσφατα από τα “χρυσά “ χέρια του Κυρίου Σταύρου Τσιριγωτάκη, μου επιτάσσουν την ανάγκη να σας περιγράψω την προσωπική μου εμπειρία. Αλλά πρωτίστως να σας μιλήσω για τον σπουδαίο Γιατρό αλλά και τον ξεχωριστό Άνθρωπο, που είχα την τύχη να συναντήσω. Από την πρώτη γνωριμία μαζί του, μου καλλιέργησε το συναίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Ο ήρεμος τρόπος με τον οποίο σε προσεγγίζει σε καθηλώνει αλλά και σε κάνει να νοιώθεις ασφαλής, εξηγώντάς σου κάθε λεπτομέρεια που αφορά τον θυρεοειδή σου.       

Αυτή η ασφάλεια που μου καλλιέργησε ο Κύριος Τσιριγωτάκης με συνόδευσε καθ´ όλη την τελετουργία της θυροειδεκτομής μου και θα με συνοδεύει από δω και πέρα για πάντα, νοιώθοντας σιγουριά και μόνο που υπάρχει. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη από μέρους, να μην αναφερθώ στην ανθρωπιστική προσέγγιση της Κυρίας Λεμονή βοηθού του Κυρίου Τσιριγωτάκη, της οποίας το χαμόγελο ζωής πρωταντίκρυσα όταν άνοιξα τα μάτια μου από την νάρκωση. Την ευχαριστώ πολύ και κρατάω το χαμόγελό της στη καρδιά και το μυαλό μου. Το μεταεγχειρητικό στάδιο εξελίχθηκε πολύ εύκολα, δηλαδή ξύπνησα, ανέπνευσα, μίλησα και μετά λίγες ώρες έφαγα. Κατά την δεύτερη μέρα της παραμονής μου στο ΙΑΣΩ, και αφού ο Γιατρός διαπίστωσε ότι ήμουν πολύ καλά μου επέτρεψε να επιστρέψω στο σπίτι μου. Πολλές ευχαριστίες Γιατρέ μου και εύχομαι ο Θεός να σας έχει πάντα καλά «επ´ αγαθώ της υγείας όλων μας».

Όταν θα επιστρέψετε στο σπίτι σας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αλλαγή στο τραύμα σας ή να αφαιρέσετε ράμματα (ότι βάζουμε είναι απορροφήσιμο και φεύγει μόνο του). Μπορείτε να κάνετε ντους και να επιστρέψετε σε συνηθισμένες και φυσιολογικές δραστηριότητες την επόμενη μέρα. Θα σας δώσουμε γραπτές οδηγίες και θα στείλουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας απευθείας σε όποιον γιατρό μας υποδείξετε εσείς. Θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τον γιατρό που σας παρακολουθεί και αν το επιθυμείτε θα του αποστείλουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση του θυρεοειδούς σας αλλά και την ιστολογική σας εξέταση σε 15 ημέρες περίπου μετά την επέμβαση. Οι γιατροί σας θα λάβουν επίσης μια προσωπική επιστολή που θα περιγράφει τι ακριβώς έγινε στη διάρκεια του χειρουργείου αλλά και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας. 

Το καλύτερο από όλα φυσικά, είναι ότι οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις καρκίνου του θυρεοειδούς που πραγματοποιούνται από την ομάδα μας, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια, έχουν ποσοστό θεραπείας σχεδόν 99%, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών είναι εξαιρετικά χαμηλή (πολύ λιγότερο από 1%), η τομή συνήθως είναι πολύ μικρή ( συνήθως περίπου 3 εκατοστά) και σε περίπου 2 μήνες διακρίνεται με δυσκολία, αλλά και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος (συνήθως υπάρχει μια ενόχληση που διαρκεί μόνο μερικές ώρες). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σας συνταγογραφούμε παυσίπονα αφού δεν τα χρειάζεστε πραγματικά. Ίσως να υπάρχει μια ενόχληση στον αυχένα και αυτό λόγω της θέσης που θα έχετε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Στους ηλικιωμένους ασθενείς δεν συνηθίζουμε να βάζουμε σε έκταση το κεφάλι λόγω του ότι γνωρίζουμε ότι μπορεί κάποιος να πάσχει από αυχενικό σύνδρομο.

Όλοι οι ασθενείς μας υποβάλλονται ακριβώς μόνο στην χειρουργική επέμβαση που χρειάζονται η οποία είναι εξατομικευμένη για τον συγκεκριμένο ασθενή. Αυτή μπορεί να είναι μια ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή με τομή μήκους περίπου 2,5-3 εκατοστών. Μπορεί επίσης να είναι μια χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση του καρκίνου του θυρεοειδούς που έχει εξαπλωθεί στους πλάγιους λεμφαδένες του λαιμού. Η έκταση της επέμβασης αλλά και ο τύπος της χειρουργικής σας επέμβασης είναι πάντα σχεδιασμένος από πριν με βάση την αξιολόγηση των ευρημάτων που έχουμε από τις εξετάσεις σας. Αυτό σπάνια μπορεί να αλλάξει και αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρχουν άλλα ευρήματα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ότι κάνουμε είναι πραγματικά εξατομικευμένο για τον κάθε ασθενή μας και αυτό είναι η σωστή χειρουργική επέμβαση για εσάς και για τη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς σας. 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ  03/10/2019

 • Ποσοστό θεραπείας καρκίνου του θυρεοειδούς πρώιμου σταδίου 98,8%
 • Μέσος χρόνος επέμβασης ολικής θυρεοειδεκτομής – 55 λεπτά (συνολικός χρόνος από την ώρα που γίνεται η τομή μέχρι να γίνει η συρραφή του τραύματος)
 • Μέσος όρος μήκους τραύματος (μέσος όρος για ΟΛΟΥΣ συμπεριλαμβάνουμε και τους παχύσαρκους ασθενείς) – 4 εκατοστά
 • Μέση ποσότητα απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης – ούτε 20ml (ουσιαστικά τίποτα).
 • Πόσο συχνά οι χειρουργοί μας εκτελούν μια επανεπέμβαση, επειδή ένας ασθενής έχει υποβληθεί αλλού σε ατελή επέμβαση – δυστυχώς αυτό δεν είναι σπάνιο. Αρκετές από τις χειρουργικές επεμβάσεις μας είναι επανεπεμβάσεις.
 • Πόσο συχνά χρησιμοποιούμε αναισθησιολόγους που είναι ειδικευόμενοι – ΠΟΤΕ.
 • Πόσο συχνά έχουμε ειδικευόμενο χειρουργό να κάνει μέρος ή ολόκληρη την χειρουργική σας επέμβαση – ΠΟΤΕ
 • Πόσο συχνά χειρουργούμε άτομα άνω των 70 ετών – σχεδόν κάθε εβδομάδα.
 • Πόσο συχνά οι ασθενείς μας στέλνουν λουλούδια και γλυκά – ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ!
 • Αριθμός ασθενών που προσέρχονται εκτός Αττικής είναι περίπου το 20% των ασθενών μας.

Πώς να κάνετε την χειρουργική σας επέμβαση, στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, στο Νοσοκομείο Ιασώ

Το Νοσοκομείο ΙΑΣΩ το 2020 απέσπασε την μοναδική διάκριση Κορυφαίο Νοσοκομείο αλλά και ακόμα 8 βραβεία για την καινοτομία και την πρωτοπορία της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας καθώς και το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας».

Δεχόμαστε σχεδόν κάθε δημόσιο ταμείο ασφάλισης αλλά και σχεδόν όλες τις ιδιωτικές ασφάλειες για το κόστος της χειρουργικής σας επέμβασης. Τα έξοδα για το νοσοκομείο, τα νοσήλεια, οι εξετάσεις, τα αναισθησιολογικά έξοδα κ.λπ. μπορούν να καλυφθούν σχεδόν από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες σε ποσοστό που προβλέπεται από το εκάστοτε συμβόλαιο.

Πόσο κοστίζει? Εάν μπορείτε να έρθετε στην Αθήνα στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης για τον προεγχειρητικό σας έλεγχο από την ομάδα εμπειρογνωμόνων μας πριν από τον προγραμματισμό της επέμβασης σας, δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος για εσάς εκτός από το συνολικό οικονομικό πακέτο. Δεν υπάρχει κανένα κρυφό ή πρόσθετο κόστος από τους ειδικούς μας στο Κέντρο μας. Εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς, θα γνωρίζετε το κόστος σας πριν από την διενέργεια της οποιαδήποτε επέμβασης που θα είναι η καλύτερη για εσάς. 

Συμβουλευτείτε μας για δεύτερη γνώμη. Για όλους τους ασθενείς μας, προσφέρουμε ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να συμβουλευτείτε τους ειδικούς του Κέντρου μας μέσω ενός γιατρού από την άνεση του σπιτιού σας. Θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση σε Skype ή Zoom για να επωφεληθείτε από αυτήν τη λήψη της δεύτερη γνώμης. 

Αυτό θα σας προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση στους πιο έμπειρους χειρουργούς θυρεοειδούς. Μπορεί να μην έχετε καρκίνο του θυρεοειδούς, αλλά εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς, θέλετε τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς θυρεοειδούς και στο Κέντρο μας θα τους έχετε στη διάθεσή σας. Λίγοι χειρουργοί γνωρίζουν τις χειρουργικές παθήσεις του θυρεοειδούς όπως εμείς. Οι πληροφορίες σας θα συγκεντρωθούν και θα οργανωθούν από τους γιατρούς μας και στη συνέχεια ο Διευθυντής του Κέντρου μας Σταύρος Τσιριγωτάκης ή ένας από τους ειδικούς χειρούργους του Κέντρου μας, θα μιλήσει μαζί σας μέσω του διαδικτύου για το πρόβλημα του θυρεοειδούς σας, όπως γίνεται με πολλούς άλλους ασθενείς που έχουμε δει και έχουμε φροντίσει για περισσότερα από 20 χρόνια. Οι χειρουργοί μας έχουν απαράμιλλη εμπειρία σε αυτήν την ασθένεια και μπορούν να σας βοηθήσουν και αυτό κάνουν για χρόνια.

Εάν δεν έχετε εισόδημα ή είσαστε άπορος, ενημερώστε μας αμέσως. Δεν θέλουμε ποτέ τα χρήματα να είναι ο μόνος λόγος που δεν λαμβάνετε την καλύτερη φροντίδα. Ενημέρωσε μας!

Είναι σημαντικό, να γνωρίζετε αν η ασφάλειά σας καταβάλει τα χρήματα της διαβούλευσης για δεύτερη γνώμη. Αυτή η αμοιβή καλύπτει την οργάνωση των εξετάσεων σας, την ανάλυση κυτταρολογικών και γενετικών πληροφοριών, την αναλυτική εξέταση διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων και τη διαβούλευση με τους ειδικούς μας.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εάν δεν έχετε εισόδημα ή είσαστε άπορος μπορείτε να μας το δηλώσετε από την αρχή. Δεν θέλουμε τα χρήματα να είναι εμπόδιο στο να πάρετε μια υπεύθυνη και εξειδικευμένη γνώμη για την υγεία σας από τους γιατρούς μας.

Ασθενείς από άλλες χώρες / και ασθενείς χωρίς ασφάλιση

Χειρουργούμε ασθενείς που έρχονται σε εμάς από το εξωτερικό. Έχουμε χειρουργήσει ασθενείς από Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Λίβανο, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ, Αυστραλία και από αλλού. Το συνολικό κόστος εάν δεν έχετε κάποια ασφάλιση και πρέπει εσείς να πληρώσετε όλο το ποσό για μια επέμβαση θυρεοειδούς αδένα, είναι πολύ προσιτό. Δεν δημοσιεύουμε το πρόγραμμα τιμών μας, αλλά μπορείτε να στείλετε email στον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη στο [email protected] και θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας μόλις έχει εικόνα της νόσου σας. Η τιμή θα περιλαμβάνει την αμοιβή της διαβούλευσης, την προετοιμασία γραφημάτων, την αμοιβή των χειρουργών, την αναισθησία, τον αναισθησιολόγο, το νοσοκομείο, τις εργαστηριακές εξετάσεις, το χειρουργείο, την ομάδα χειρουργείου και γενικά όλα τα έξοδα σας. Τα πάντα θα έχουν υπολογιστεί σε αυτή την τιμή που θα σας ανακοινωθεί εκτός από το ταξίδι και το ξενοδοχείο. Αυτό το κόστος είναι απίστευτα προσιτό και είναι πραγματικά ένα μέρος από το κόστος οποιουδήποτε άλλου κέντρου εξειδικευμένου στη χειρουργική του θυρεοειδή. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα φροντίζεστε με τέτοιο τρόπο που δεν θα είχατε ποτέ ονειρευτεί ότι ήταν δυνατό! Θα σας αναφέρουμε ένα κόστος για τα πάντα και αυτό είναι περίπου το 50% του κόστους που θα σας κοστίσει αυτή η επέμβαση στα περισσότερα άλλα νοσοκομεία. Ο λόγος για τον οποίο το κόστος μας είναι τόσο χαμηλό είναι κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων μας που προέρχονται από την επαναλαμβανόμενη επέμβαση που διενεργούμε πολλές φορές την ημέρα. Αυτή η ανταποδοτικότητα κόστους μεταφέρεται απευθείας στους ασθενείς μας. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις στα οικονομικά. Εάν πρέπει να υποβληθείτε σε επέμβαση για καλοήθη νόσο θυρεοειδούς ή για καρκίνο του θυρεοειδούς που απαιτεί την αφαίρεση ολόκληρου του θυρεοειδούς αδένα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο κόστος. Εάν ο καρκίνος του θυρεοειδούς σας έχει εξαπλωθεί στους πλάγιους λεμφαδένες του λαιμού σας ή έχετε χειρουργηθεί άλλη φορά για καρκίνο του θυρεοειδούς και δεν θεραπευθήκατε, το κόστος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (ανάλογα με την έκταση και τις θέσεις της νόσου). Το μόνο πράγμα που δεν συμπεριλαμβάνεται όταν αναφέρουμε ένα συνολικό κόστος είναι το κόστος μιας σάρωσης PET / CT, εάν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Λίστες αναμονής – Πότε μπορείτε να κάνετε χειρουργική επέμβαση από τους πιο έμπειρους χειρουργούς καρκίνου του θυρεοειδούς;

Ο Διευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του, πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς 6 ημέρες την εβδομάδα. Χρειάζονται περίπου 3-5 ημέρες για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εξετάσεων σας (ίσως λίγο περισσότερο εάν είχατε ήδη μια αποτυχημένη επέμβαση καρκίνου του θυρεοειδούς). Η όλη διαδικασία από τη στιγμή της υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας σε προσωπική αξιολόγηση μέχρι και την ημέρα διενέργειας της χειρουργικής επέμβασης συνήθως είναι περίπου 2 εβδομάδες. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες εξαιρέσεις για να μπείτε νωρίτερα να χειρουργηθείτε. Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης θα δει σε μια ημέρα περίπου, οποιονδήποτε ασθενή με αναπλαστικό, κακώς διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδούς ή ασθενή που έχει παράλυση του φωνητικών χορδών λόγω καρκίνου του θυρεοειδούς.

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προτιμούμε την επικοινωνία μέσω email όποτε είναι δυνατόν.

 • 1. Συμπληρώστε την ασφαλή φόρμα νέου ασθενή . Η φόρμα είναι απόλυτα ασφαλής (κανείς δεν μπορεί να δει τις πληροφορίες σας)

Η φόρμα νέου ασθενή ασθενών θα σας υποβάλει τις πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τη νόσο του θυρεοειδούς σας και άλλες συνήθεις ερωτήσεις. Η φόρμα έχει επίσης μια θέση για την ασφάλειά σας (εάν έχετε ασφάλιση). Απλώς συμπληρώστε το και πατήστε το κουμπί «Υποβολή». 

Δεν χρειάζεστε κάποια παραπομπή. Προτιμούμε να έχετε έναν ενδοκρινολόγο που να σας παρακολουθεί, αλλά αν δεν έχετε και χρειάζεστε γνωμάτευση για προέγκριση θα σας την δώσουμε εμείς.

 • 2. Στείλετε τις εξετάσεις σας ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα TSH, T3, T4, αντισώματα (αν υπάρχει καλσιτονίνη και Tg), υπερηχογράφημα  θυρεοειδούς, αποτελέσματα παρακέντησης/ κυτταρολογική εξέταση, υπερήχων, αξονική τομογραφία κ.λπ.
 • 3. Ο συντονιστής ασθενών μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικώς για να σας γνωρίσει εντός μιας ή δύο ημερών αφού λάβουμε τη διαδικτυακή σας φόρμα και θα σας πούμε τι άλλο χρειάζεται. 
 • 4. Ετοιμαστείτε για τη λήψη δεύτερης γνώμης σας με τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη. Θα κανονίσουμε για να έχετε μια συνομιλία μαζί του, θα συζητήσετε για το πρόβλημα του θυρεοειδούς σας, τη χειρουργική επέμβαση που είναι απαραίτητη για εσάς, για τα προβλήματα που σχετίζονται με τον καρκίνο του θυρεοειδούς, την αξιολόγηση σας και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. 

Τηλέφωνο: 6986989220

Διεύθυνση για την αποστολή αντικειμένων μέσω Mail:

[email protected]

Διεύθυνση γραφείου:

Υψηλάντου 43 & Μαρασλή, Αθήνα

Θυμηθείτε, οι επεμβάσεις εκτελούνται στο Tμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς στο Νοσοκομείο Ιασώ και όχι στο γραφείο μας. Οι ασθενείς εκτός Αττικής δεν έρχονται στο γραφείο, αλλά συναντούν τους γιατρούς στο νοσοκομείο το πρωί της επέμβασης ή την ημέρα πριν από την επέμβαση.

Τι πρέπει να πετύχουμε πριν από τη χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς σας

 • 5. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι μια πλήρης αξιολόγηση του προβλήματος του θυρεοειδή σας και ο σχεδιασμός της καλύτερης θεραπείας για εσάς. Αν χρειάζεται κάποια συμπληρωματική εξέταση, μην αγχώνεστε, θα την πραγματοποιήσουμε εδώ στο Κέντρο μας. Ο μόνος λόγος που συνιστούμε αυτή τη διαδικασία είναι για να μην χάνετε εσείς τον πολύτιμο χρόνο σας.

Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς!

Για να επιβεβαιώσουμε ότι έχετε χειρουργική πρόβλημα του θυρεοειδούς (όγκο θυρεοειδούς, καρκίνο του θυρεοειδούς, μετάσταση στου λεμφαδένες του λαιμού, υπερθυρεοειδισμό) και ότι μια επέμβαση είναι αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον σας (πολύ υψηλές πιθανότητες θεραπείας + πολύ χαμηλές πιθανότητες επιπλοκών = επιτυχής χειρουργική επέμβαση), τότε εμείς χρειάζεστε μερικά από τις ιατρικές σας εξετάσεις που σας ζητάμε να μας αποστείλετε. Αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο και συνήθως μπορείτε να το κάνετε μέσω τηλεφώνου.

Δημιουργήστε μια λίστα με τα τρέχοντα φάρμακά σας. Θα σας ζητήσουμε να εισαγάγετε σε αυτή τη λίστα στην ηλεκτρονική μας φόρμα. Είναι εύκολο! 

 • 6. Πρώτα θα επιλέξουμε την μέρα για τη χειρουργική σας επέμβαση και μετά κάντε τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις. Το προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια μέρα θα είναι η καλύτερη για εσάς να έρθετε στην Αθήνα και θα κλείσετε την επέμβαση σας εκείνη τη στιγμή. Ο Χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης λειτουργεί ομαδικά σε όλους τους ασθενείς και συνήθως χειρουργεί 6 ημέρες την εβδομάδα. Θα πρέπει να φτάσετε στην Αθήνα μία ημέρα πριν από την επέμβαση και σχεδόν όλοι οι ασθενείς μπορούν να φύγουν την επόμενη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εάν μένετε εκτός Αθηνών, σας παρακαλούμε να παραμείνετε στην Αθήνα τουλάχιστον 48 ώρες μετά την επέμβαση.  Έχουμε συμφωνίες με τοπικά ξενοδοχεία όπου μπορείτε να μείνετε το βράδυ πριν και μετά το εξιτήριο σας. Συνήθως είναι καλύτερο να φτάσετε στην Αθήνα το πρωί της ημέρας πριν από την επέμβαση. Έχουμε το δικό μας κέντρο στο νοσοκομείο όπου θα περιτριγυρίζεστε από άτομα με το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Θα σας καλωσορίσουμε, θα συναντηθείτε με τον Σταύρο Τσιριγωτάκη για να συζητήσετε το πρόβλημα σας, να σας εξηγήσει τις επιλογές θεραπείας που έχετε, θα κάνετε τον προεγχειρητικό σας έλεγχο και μετά θα συναντηθείτε με τον χειρουργό θυρεοειδούς σας Σταύρο Τσιριγωτάκη για άλλη μια φορά και θα γνωρίσετε την υπόλοιπη ομάδα. Την ημέρα της επέμβασης σας θα έρθετε το πρωί χωρίς να έχετε φάει ή πιεί κάτι, θα οδηγηθείτε στο χειρουργείο όπου θα γίνει η επέμβαση σας, μετά θα οδηγηθείτε στο χώρο ανάνηψης για περίπου 1,5 ώρες και ο Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του θα είναι δίπλα σας, μετά θα μείνετε στο θάλαμο σας σε άνετο και ευχάριστο περιβάλλον για μια νύχτα. Αυτό είναι. 
 •  7. Την προηγούμενη ημέρα της επέμβασης συνήθως θα υποβληθείτε σε ένα υπερηχογράφημα υψηλής ευκρίνειας για μια πλήρη ανάλυση του θυρεοειδούς αδένα και ολόκληρου του λαιμού σας !! Αυτή η σάρωση υψηλής ανάλυσης θα παρέχει μια πολύ καλή εικόνα της τοποθεσίας του όγκου του θυρεοειδούς σας και / ή της εμφάνισης των λεμφαδένων σε όλο το λαιμό σας
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης διενεργεί ο ίδιος όλες τις δικές του χειρουργικές επεμβάσεις και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χειρουργούς που έρχονται για παρακολούθηση ή ειδικευόμενους που μαθαίνουν να χειρουργούν. Τονίζουμε πάλι, δεν έχουμε ειδικευόμενους χειρουργούς ή αναισθησιολόγους για να κάνουν τις επεμβάσεις. Δεν χρησιμοποιούμε επίσης κατοίκους αναισθησιολόγους. Εδώ δεν υπάρχει κανένας που να «μαθαίνει» στην επέμβαση τη δική σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εσάς.
 • 8. Την ημέρα της επέμβασης, θα απολαύσετε την “φροντίδα μας και την υψηλών προδιαγραφών διαμονή” με ανέσεις στο νοσοκομειακό μας περιβάλλον. Προτιμούμε να γυρίσετε πίσω στο σπίτι σας αφού περάσουν 48 ώρες από την χειρουργική σας επέμβαση.
 • 9. Τι γίνεται αν έχω προβλήματα; Σε ποιον απευθύνομαι;  μπορείτε να καλέσετε τον ίδιο τον Σταύρο Τσιριγωτάκη ή κάποιον από τους συνεργάτες ρου. Όλοι είμαστε εδώ για εσάς! Τι να κάνω αν έχω προβλήματα …. αυτός είναι ένας συχνός φόβος, αλλά ας το παραδεχτούμε, αν είχαμε ασθενείς με προβλήματα μετά την επέμβαση με οποιαδήποτε συχνότητα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε για περισσότερο από 20 χρόνια. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν για να χειρουργηθούν από τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη από όλο την Ελλάδα για πολλά χρόνια και αυτή η ίδια προσέγγιση λειτούργησε αλλά και λειτουργεί συνεχώς. Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε και θα διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ότι η ασφάλειά σας είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας. Ο μεγαλύτερος κανόνας μας είναι ” Ο ενδοκρινολόγος σας ή οι γιατροί σας θα λάβουν ένα πλήρες ενημερωτικό σημείωμα αλλά και αντίγραφο της ιστολογικής σας εξέτασης και αν θέλουν θα λάβουν και φωτογραφία του θυρεοειδή σας. Ναι, αν το επιθυμείτε μπορούμε να τους στείλουμε ακόμα και φωτογραφία από το παρασκεύασμα του χειρουργείου σας! Μπορείτε επίσης αν το επιθυμείτε να πάρετε κι εσείς μια! Όλοι οι γιατροί σας θα λάβουν επίσης μια προσωπική επιστολή που θα περιγράφει τι βρέθηκε και τι έγινε. Η ουσία είναι η εξής: Έχουμε κάνει τόσες πολλές από αυτές τις επεμβάσεις που έχει γίνει μια πολύ απλή διαδικασία. Έχουμε κάνει το Κέντρο να είναι πολύ απλό για εμάς αλλά και για τους ασθενείς μας. Αλλά μην κάνετε λάθος! Η αφαίρεση του θυρεοειδή σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ που μπορεί ή πρέπει να εκτελεστεί από κάποιον που δεν είναι έμπειρος και εξειδικευμένος! Μόνο οι πολύ έμπειροι και εξειδικευμένοι θα πρέπει να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς.

Ταχύτητα…

Γιατί συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την ταχύτητα των χειρουργικών επεμβάσεων του θυρεοειδούς και του λεμφαδενικού καθαρισμού που διενεργούμε; 

Η ταχύτητα στις επεμβάσεις είναι επίτευγμα αλλά δεν είναι στόχος μας. Προσέξτε εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά….Δεν βιαζόμαστε…είμαστε γρήγοροι! Πρώτα από όλα … το να διενεργηθεί γρήγορα μια επέμβαση είναι χαζό αν η επέμβαση δεν είναι επιτυχημένη. Το πιο σημαντικό θέμα στις χειρουργικές επεμβάσεις είναι η ασφάλεια, οπότε κοιτάξτε πάντα τα ποσοστά επιπλοκών και τα ποσοστά επιτυχίας ενός χειρουργού. Εάν τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ υψηλά και τα ποσοστά επιπλοκών είναι πολύ χαμηλά, τότε η ταχύτητα είναι ο επόμενος πιο σημαντικός παράγοντας. Η ταχύτητα είναι συνάρτηση της επανάληψης, της συχνότητας που διενεργεί ο χειρουργός μια επέμβαση αλλά και της επιδεξιότητας του. Όσο πιο συχνά κάνει κάποιος κάτι, τόσο καλύτερα και πιο σύντομα θα το κάνει. Αυτό είναι κάτι που ισχύει για τα πάντα. Απλά, είναι τόσο απλό.

Χρόνος Χειρουργικής επέμβασης

 Είναι σημαντική η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ. Καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται σχεδόν πάντα στις χειρουργικές επεμβάσεις μικρότερης διάρκειας.

Ωστόσο, η σχέση μεταξύ βραχύτερης χειρουργικής επέμβασης και καλύτερων αποτελεσμάτων είναι περίπλοκη. Τα καλύτερα αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα μικρότερου χρόνου επέμβασης ή ο μικρότερος χρόνος είναι αποτέλεσμα μιας απλής, λιγότερο απρόβλεπτης επέμβασης; Η απάντηση είναι και τα δύο. Ο λιγότερος χειρουργικός χρόνος σίγουρα μεταφράζεται σε λιγότερες επιπλοκές λόγω της επίδρασης του ίδιου του χρόνου. Συντομότερος χρόνος σημαίνει:

 • Λιγότερη έκθεση στη χορήγηση των φαρμάκων αναισθησίας και συνεπώς λιγότερα προβλήματα όπως ναυτία, καθυστερημένη λειτουργία του εντέρου, της ουροδόχου κύστης κ.λπ.
 • Λιγότερος χρόνος του ασθενή στο χειρουργικό αλλά και στο κρεβάτι του θαλάμου, μεταφράζεται σε λιγότερες πιθανότητες θρομβοφλεβίτιδας, λιγότερες νευροπάθειες λόγω θέσης κ.λπ.
 • Λιγότερο χρόνο με ανοιχτό τραύμα, που οδηγεί σε λιγότερες λοιμώξεις κ.λπ.

Η ταχύτητα στη χειρουργική επέμβαση πρέπει να είναι το επίτευγμα, όχι ο στόχος κάθε χειρουργού. 

Η ταχύτητα στη χειρουργική επέμβαση είναι ο καρπός της καλής τεχνικής, της αποτελεσματικότητας των λεπτών κινήσεων του χειρουργού και της έλλειψης επιπλοκών. Αλλά η επιθυμία για ταχύτητα δεν πρέπει να ενθαρρύνει τη λήψη κινδύνων και τη συντόμευση του χρόνου επέμβασης που οδηγεί σε κακή χειρουργική επέμβαση, μεγαλύτερη χειρουργική επέμβαση και περισσότερες επιπλοκές.

Έγινε μια μελέτη περίπου 100.000 χειρουργικών επεμβάσεων. Διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλύτεροι χρόνοι επέμβασης συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού, του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις του χειρουργικού πεδίου του οργάνου που χειρουργείται, φλεβική θρόμβωση, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Συνολικά 116 ανά 1.000 επιπλέον αρνητικά αποτελέσματα συσχετίστηκαν με κάθε επιπλέον ώρα χειρουργικής επέμβασης. Συγκριτικά, οι ταχύτερες επεμβάσεις είχαν το χαμηλότερο ποσοστό αρνητικών αποτελεσμάτων.

Φυσικά, μια πιο γρήγορη χειρουργική επέμβαση είναι αποτέλεσμα παραγόντων που φυσικά οδηγούν σε μικρότερες χειρουργικές επεμβάσεις και παράγουν καλύτερα αποτελέσματα ούτως ή άλλως, όπως:

 • Πιο ικανός χειρουργός που διενεργεί καλύτερη χειρουργική επέμβαση.
 • Πιο έμπειρος χειρουργός που έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα δύσκολες καταστάσεις και έχει δει μεγάλο φάσμα περιστατικών
 • Πιο εύκολες περιπτώσεις που φυσικά θα διαρκέσουν λιγότερο χρόνο και έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών.

Αυτό το τελευταίο σημείο αναφέρεται ως ο λόγος για τον οποίο η χειρουργική επέμβαση γίνεται πιο γρήγορα ή καθυστερεί πολύ από ένα χειρουργό που έχει μια δύσκολη περίπτωση («Ο ασθενής ήταν δύσκολος…») ή εάν ένας χειρουργός είναι σταθερά αργός τότε αυτό συμβαίνει επειδή όλοι οι ασθενείς του είναι δύσκολοι. Ενώ υπάρχει προφανώς κάποια αλήθεια σε αυτό, εντούτοις ποτέ δεν φταίει ο ασθενής αν η περίπτωση του δεν είναι συνηθισμένη.

Πολλή σημασία δίνεται σήμερα στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σαν μέσο για τη μείωση των επιπλοκών. Ωστόσο, η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης είναι συχνά πιο σημαντική από την οδό της χειρουργικής επέμβασης. Εάν οι ελάχιστα επεμβατικές επεμβάσεις διαρκούν πολύ περισσότερο από τις κλασσικές τότε ένας ασθενής μπορεί να ωφελείται περισσότερο με μια κλασσική επέμβαση. 

Επομένως είναι εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος διάρκειας της χειρουργικής επέμβασης.

Λοιπόν, πόσο χρόνο θα χρειαστεί η χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς; 

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός Θυρεοειδούς: Θα χρειαστεί όσο λιγότερο χρόνο γίνεται για να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και επιτυχία η επέμβαση. Εγώ χρειάζομαι κατά μέσο όρο περίπου 60΄. Επομένως πρέπει να ρωτάτε πάντα το χειρουργό σας ‘’Γιατρέ πόση ώρα χρειάζεται για το χειρουργείο μου;’’. Από την απάντηση που θα πάρετε θα καταλάβετε πολλά.

Οι γρήγορες επεμβάσεις έχουν λιγότερες κακώσεις και λιγότερους τραυματισμούς κάτι το οποίο σημαίνει λιγότερους πόνους και λιγότερη απώλεια αίματος. Ο εξοικειωμένος με μια επέμβαση χειρουργός, ο έμπειρος και ο εξειδικευμένος αναγνωρίζει γρήγορα τα ανατομικά στοιχεία και δεν έχει άγνωστα σημεία, αν είναι ταυτόχρονα και επιδέξιος και χαρισματικός μειώνει πολύ το χρόνο και ταυτόχρονα μειώνεται με αυτό τον τρόπο και η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών και βλαβών σε άλλα όργανα του λαιμού, όπως τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Οι γρήγορες επεμβάσεις απαιτούν λιγότερη χορήγηση φαρμάκων για αναισθησία. Οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται πολύ λιγότερο και είναι σε θέση να αναρρώσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους πολύ πιο γρήγορα μετά από μια ασφαλή επέμβαση που διενεργήθηκε από έναν έμπειρο και χαρισματικό χειρουργό. Ο μικρότερος χρόνος επέμβασης είναι πολύ καλύτερα ανεκτός από τους ασθενείς. Οι καλύτεροι χειρουργοί είναι συχνά οι γρηγορότεροι … αλλά όχι πάντα! Όταν επιλέγετε τον χειρουργό σας – ανεξάρτητα από το ποιος είναι – πρέπει πάντα να εστιάσετε σε αυτό που είναι το πιο σημαντικό … ποσοστά επιτυχίας και ποσοστά επιπλοκών. Συνήθως θα δείτε ότι οι καλύτεροι και πιο έμπειροι χειρουργοί έχουν και τα τρία: Πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, εξαιρετικά λίγες επιπλοκές και ταχύτητα. Το αποτέλεσμα στις επεμβάσεις του θυρεοειδή αποδεικνύεται εύκολα μετά από την χειρουργική επέμβαση. Δείτε το υπόλειμμα αλλά και την ιστολογική εξέταση…..

Εμείς δεν λέμε γρήγορη επέμβαση και μεγάλη τομή, ούτε ταχύτητα και μεγάλο υπόλειμμα θυρεοειδούς αλλά και ούτε μικρός χρόνος επέμβασης και λίγοι λεμφαδένες στην ιστολογική.

Εμείς λέμε ελάχιστη τομή, σχεδόν μηδενικό υπόλειμμα θυρεοειδούς, μεγάλο αριθμό αφαιρεθέντων λεμφαδένων και μικρό χρόνο επέμβασης. Αυτά συνδυάζονται όλα μαζί στις επεμβάσεις θυρεοειδούς και φαίνονται στη συνέχεια από τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Αλλά, εάν η χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς ήταν μια εύκολη χειρουργική επέμβαση, δεν θα βλέπαμε ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για κομμένα νεύρα της ομιλίας και ούτε ασθενείς που να τους έχουν αφαιρέσει κατά λάθος τους παραθυρεοειδείς αδένες που ρυθμίζουν το ασβέστιο στον οργανισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σπουδαίοι χειρουργοί σε ορισμένα Κέντρα, απλά σημαίνει ότι πρέπει να διαλέξετε τον χειρουργό σας με πολύ σύνεση – έναν χειρουργό που διενεργεί χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδούς αρκετές φορές την εβδομάδα. Εάν η χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς ήταν εύκολη για κάθε χειρουργό, δεν θα είχε την ανάγκη κάποιος να ταξιδέψει στην Αθήνα για να κάνει ο Σταύρος Τσιριγωτάκης την χειρουργική του επέμβαση. Εάν η χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς ήταν εύκολη, οι γιατροί από άλλα μέρη δεν θα έρχονταν να αφαιρέσουν τον θυρεοειδή τους ή τον θυρεοειδή της συζύγου ή της κόρης τους στο Κέντρο μας από τον Σταύρο Τσιριγωτάκη. Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση καρκίνου του θυρεοειδούς είναι εύκολη για κάποιον πρώτα αν είναι ερωτευμένος με αυτή τη χειρουργική και δεύτερον αν την διενεργεί κάθε μέρα. Η χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς και ο λεμφαδενικός καθαρισμός ΔΕΝ είναι εύκολες επεμβάσεις για κάποιον που το κάνει μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.  Εμείς σας παρακαλούμε, να επιλέξετε σοφά και με σύνεση έναν χειρουργό που κάνει την χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς μερικές φορές την εβδομάδα. Μην αφήσετε κάποιον να διενεργήσει ολική θυρεοειδεκτομή ή λεμφαδενικό καθαρισμό του τραχήλου, αν αυτές τις επεμβάσεις τις κάνει περιστασιακά. 

Όταν μιλάτε στον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, θα σας λέει πάντα: “Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά, για όποιον διενεργεί αυτές τις επεμβάσεις συνέχεια…δεν είναι δύσκολο. Αυτό είναι πραγματικά κάτι που το έχουμε ξανακάνει πολλές φορές!”.

Όταν έρθετε σε εμάς, θα έχετε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη. Θα σας εξετάσει, θα δει το υπερηχογράφημα υψηλής ανάλυσης, θα αξιολογήσει την κατάσταση σας αφού θα έχει όλες τις λεπτομέρειες για το θυρεοειδή σας αδένα αλλά και τους λεμφαδένες του λαιμού σας. Θα σας εξηγήσει όλες τις επιλογές θεραπείας που έχετε και μαζί θα συναποφασίσετε το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία θα πρέπει να υποβληθείτε. Μετά την χειρουργική σας επέμβαση θα ενημερωθούν τα οικεία σας πρόσωπα για την επιτυχή επέμβαση. Ο χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης θα σας επισκεφθεί αρκετές φορές στην αίθουσα ανάνηψης και αργότερα στο θάλαμο σας, όπου θα σας εξηγήσει τα ευρήματα από την χειρουργική σας επέμβαση. Σε λίγες ώρες θα σιτιστείτε θα μπορείτε να κάνετε βόλτες στον κήπο του νοσοκομείου και την επόμενη ημέρα αφού θα γίνουν οι αιματολογικές εξετάσεις που χρειάζονται, θα πάρετε το εξιτήριο σας.

iaso1
iaso2