Μάθετε τι ενέργειες κάνουμε για να προστατέψουμε τους ασθενείς από τον COVID-19

 • Home
 • Ιατρικά θέματα
 • Μάθετε τι ενέργειες κάνουμε για να προστατέψουμε τους ασθενείς από τον COVID-19

Μάθετε τι ενέργειες κάνουμε για να προστατέψουμε τους ασθενείς από τον COVID-19

Εδώ θα αναφέρουμε όλες τις ενέργειες που κάνουμε αλλά και τα μέτρα που λαμβάνουμε για την προστασία των ασθενών μας, από τον κορωνοϊό COVID-19.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020. Επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές την περασμένη εβδομάδα και πραγματοποιήσαμε 12 επεμβάσεις θυρεοειδούς μέχρι σήμερα. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας λαμβάνοντας κάθε δυνατή προφύλαξη. Το σύνολο των επεμβάσεων και πρακτικών που εφαρμόζονται στο Νοσοκομείο μας, αναδεικνύει τον πλέον διαφανή τρόπο δέσμευσης μας για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας των ασθενών μας.

Επαγρύπνηση – ενέργειες και μέτρα για προστασία από COVID-19

Παρακολουθούμε κάθε ασθενή για τον ιό COVID-19. Δεδομένου ότι πραγματοποιούμε μόνο χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς, όλοι οι ασθενείς μας έχουν ελάχιστη διαμονή 1 ημέρας σε ένα συγκεκριμένο όροφο, στο νοσοκομείο. Φροντίζουμε ασθενείς από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Λαμβάνουμε πολύ ειδικά μέτρα για την προστασία των ασθενών μας. Το νοσοκομείο Ιασώ είναι ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς για συγκεκριμένες παθήσεις. Αυτό το καθιστά το ασφαλέστερο μέρος για την επέμβαση σας στο θυρεοειδή ή στους παραθυρεοειδείς αδένες. Για την εισαγωγή σας θα χρειαστεί να έχετε αρνητικό τεστ Covid-19 εντός 48 ωρών πριν από την ημέρα της επέμβασης σας. Την εξέταση θα την κάνουμε για εσάς εδώ στο νοσοκομείο. Οι κανονισμοί  για την ποιότητα του αέρα είναι πιο αυστηροί από ότι ακόμη και οι χειρουργικοί χώροι στους οποίους εργαζόμαστε.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που εμφανίστηκε κρούσμα COVID-19 στη χώρα μας, το Νοσοκομείο μας ανταποκρίθηκε άμεσα. Εφαρμόσε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσει τις εγκαταστάσεις του,  προστατεύοντας την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων.

Εφαρμογή οδηγιών Ε.Ο.Δ.Υ.

Με τη συνδρομή της αρμόδιας Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ), στο Ιασώ εφαρμόζονται όλοι οι ενδεδειγμένοι κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυτά γίνονται λαμβάνοντας αυστηρά υπ όψιν τις  οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, του Υπουργείου Υγείας και των Διεθνών  Οργανισμών.

Η Επιτροπή Ελέγχου Λοιμώξεων, με την καθοδήγηση έγκριτων λοιμωξιολόγων, εξασφαλίζει την συνεχή άρτια ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της νόσου COVID-19. Συνδράμει ενεργά στην εποπτεία και οργάνωση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και επαγρυπνά κυριολεκτικά για την επίβλεψη της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου.

Με στόχο την απόλυτη ασφάλεια σας, στους χώρους του νοσοκομείου, στο Ιασώ εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα:

απαραίτητες ενέργειες για προστασία από covid-19

 1. Η είσοδος και διακίνηση στο Ιασώ πραγματοποιείται από ελεγχόμενα σημεία. Έτσι διασφαλίζεται η καθολική συμμόρφωση με τη χρήση μάσκας και η προσεκτική διαλογή των προσερχομένων για τυχόν συμπτώματα συμβατά με τη νόσο COVID-19.
 2. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές φοράνε χειρουργική μάσκα, καθ’ όλη τη διάρκεια του ιατρείου.
 3. Τα ραντεβού των ασθενών προγραμματίζονται ανάλογα με τον απαιτούμενο χρόνο της εξέτασης, για να αποφεύγεται η συρροή ασθενών στο χώρο αναμονής.
 4. Όλοι οι ασθενείς προσέρχονται με προστατευτική μάσκα, που φορούν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Σε περίπτωση που δεν έχουν μάσκα, τους την παραχωρεί εντελώς δωρεάν το νοσοκομείο.
 5. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδούς ασθενών, εκτός αν αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο.
 6. Στους χώρους αναμονής τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των ασθενών και ένα άτομο ανά 10τμ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω περιορισμένου χώρου, οι ασθενείς οδηγούνται σε άλλο χώρο αναμονής.
 7. Οι χώροι των Ιατρείων εξαερίζονται επαρκώς, κατά προτίμηση με φυσικό αερισμό. Όπου δεν είναι εφικτό αυτό, ο αέρας ανανεώνεται μέσω κεντρικού κλιματισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.
 8. Μετά την αποχώρηση των ασθενών, απολυμαίνονται οι χώροι και κάθε εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε.
 9. Σε επείγουσες καταστάσεις, πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις και ο ασθενής αντιμετωπίζεται σαν να είναι θετικός. Λαμβάνονται επίσης όλα τα μέτρα υψηλής ατομικής προστασίας από όλους (αδιάβροχη χειρουργική μπλούζα, μάσκα, γάντια, σκούφος και προσωπίδα ή γυαλιά)

Επισκεπτήριο

Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται για όλους τους νοσηλευτικούς ορόφους.

 

Μέτρα για το Προσωπικό

Με αίσθημα ευθύνης προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

 • Διεξαγωγή μοριακού τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR) και τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος ως προϋπόθεση για την επιστροφή στην εργασία. Αυτό έγινε μετά τη θερινή περίοδο για το σύνολο του προσωπικού και επαναληπτικό τεστ μετά την πάροδο των 7 ημερών.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό
 • Η λοιμωξιολογική ομάδα παρακολουθεί και καταγράφει τη συμμόρφωση όλου του προσωπικού με βάση τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας κατά των λοιμώξεων.

 

Για όσους έρχονται εκτός Αθηνών, ενέργειες και μέτρα για προστασία από COVID-19

μέτρα για προστασία από covid-19

Το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί να είναι ασφαλές αλλά εσείς να φοράτε τις μάσκες σας και μέσα στο αεροπλάνο και καθ’ όλη την διάρκεια έκθεσης σας σε άλλα άτομα. Φοράτε τις μάσκες σας σε όλους τους δημόσιους χώρους.  Όλοι μας φορούμε τις μάσκες μας! Nα τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να πλένετε τακτικά τα χέρια σας.

Το ξενοδοχείο που μπορείτε να μείνετε κοντά στο νοσοκομείο, τηρεί όλες τις απαραίτητες οδηγίες, είναι έτοιμο για εσάς και είναι ΠΟΛΥ καθαρό.

 

Ενημερώσεις θα δημοσιεύονται εδώ όπως απαιτείται και είμαστε έτοιμοι για να σας εξυπηρετήσουμε με πολύ μεγάλη ασφάλεια. 

 

Σταύρος Τσιριγωτάκης, γενικός χειρουργός MD FACS

Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς Νοσοκομείου Ιασώ

Τακτικό Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (ΕΕΧΕΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικάνικου Κολεγίου Χειρουργών (ACS)

Τακτικό Μέλος Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών (ISS)

Τακτικό Μέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΕΤΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΑΤΑ)

www.xeirourgos-thyroeidh.gr

[email protected]

https://www.facebook.com/groups/Thyreoeidhs.group/

https://www.facebook.com/Stavros.M.Tsirigotakis/