Η ''σωστή'' θυρεοειδεκτομή
είναι απαιτητική χειρουργική

Οι ασθενείς μας μιλούν για τις επεμβάσεις μας

Το πιο σημαντικό είναι αυτό που λένε οι ασθενείς μας, για τις χειρουργικές επεμβάσεις που έχουμε διενεργήσει στους ίδιους. Εμείς δεν είπαμε σε κανέναν να έχει αφωνία μετά την επέμβαση, δεν είπαμε σε κανέναν ότι θα χρειάζεται παυσίπονα ούτε ότι θα έχει κάποιον περιορισμό στις δραστηριότητες του.

Διαβάστε τις κριτικές των ασθενών μας

Χειρουργική επέμβαση & Εξειδίκευση

”Πιστεύω στην αξία της εξειδίκευσης και γι’αυτό έχω επενδύσει πολύ τόσο στην εκπαίδευση τη δική μου, όσο και στην εκπαίδευση των συνεργατών μου.

Έψαξα και βρήκα τους καλύτερους δασκάλους στην χειρουργική ενδοκρινών αδένων. Συνεχίζω να ενημερώνομαι για ότι νέο υπάρχει σε αυτή την εξειδίκευση. Από αυτό οποίο επωφελείσθε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση στο θυρεοειδή αδένα.

Συνεργασία

Έχω ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με το μεγαλύτερο και καλύτερο, παγκοσμίως, Κέντρο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων στην Πίζα της Ιταλίας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Είμαι επίσης τακτικό μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, που αντικείμενο τους είναι η χειρουργική του θυρεοειδή. Όλα αυτά μου έχουν εξασφαλίσει υψηλή εξειδίκευση.”

Ο χειρουργός θυρεοειδούς, Σταύρος Τσιριγωτάκης, αλλά και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του, έχουν υψηλή κατάρτιση αλλά και  τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου. Έχουν πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη εξειδικευμένη χειρουργική που

χρειάζεστε, αλλά και απαιτείται στην χειρουργική του θυρεοειδή σας. Οι υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρει, είναι γνωστό ότι είναι υψηλής ποιότητας και ο ίδιος είναι σε θέση να χειρίζεται ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Έχει μεγάλη εμπειρία και αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλή του εκπαίδευση στη χειρουργική του θυρεοειδούς, σημαίνει ότι σας παρέχει ασφάλεια αλλά και όλο το φάσμα της χειρουργικής φροντίδας που χρειάζεστε. Είναι γνωστό ότι από αυτές τις δυνατότητες, την τεχνολογία αιχμής και την τεχνογνωσία εξαρτάται το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο κύριος φόβος όλων όσων πρόκειται να χειρουργηθείτε στο θυρεοειδή, είναι η φωνή σας. Σε ορισμένους μάλιστα από εσάς, η φωνή είναι εργαλείο της δουλειάς σας (τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές, ιερείς κ.ά.). Μια αλλαγή της χροιάς της, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες, αυτό το γνωρίζει πολύ καλά, ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, νοιώθει την ευθύνη που έχει και σας ευχαριστεί που τον εμπιστευόσαστε.

Η εμπιστοσύνη που του δείχνετε έχει αποκτηθεί με την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Απαιτητική χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών είναι απαιτητική χειρουργική και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Ο θυρεοειδής βρίσκεται σε επαφή με τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την ομιλία και με τους παραθυρεοειδείς αδένες, που ρόλο έχουν να ρυθμίζουν τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα. Στη διάρκεια του χειρουργείου αυτά πρέπει να διατηρηθούν άθικτα. Αν κακοποιηθούν τα νεύρα (εμφανίζεται βραχνάδα έως απώλεια της φωνής). Και αν τραυματιστούν οι παραθυρεοειδείς αδένες τότε εμφανίζεται υποασβεστιαιμία (προκαλεί μούδιασμα μέχρι σπασμό). Αυτές είναι πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Από τη μια πλευρά όμως ο στόχος είναι η ολική αφαίρεση του αδένα, ενώ από την άλλη να μην γίνουν τραυματισμοί αυτών των στοιχείων. Επομένως η αναγνώριση τους, η διαφύλαξη και η προστασία τους δεν είναι εύκολη υπόθεση αν ο χειρουργός δεν είναι εξειδικευμένος. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα απομακρύνει προσεκτικά, πάνω από τον αδένα.

Μηδενικό υπόλειμμα

Η επιλογή του να μην αφαιρεθεί το τμήμα του αδένα που έρχεται σε επαφή με αυτά τα στοιχεία, για να προφυλαχθούν, είναι κακή επιλογή και δεν έχει άριστο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής  μετά την επέμβαση δεν μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα. Είναι όμως ακόμη χειρότερα όταν διαγνωσθεί καρκίνος. Τότε η συμπληρωματική θεραπεία με ραδιενεργό Ιώδιο θα χρειαστεί να είναι μεγαλύτερη. Μερικές φορές ο ασθενής χρειάζεται επανεπέμβαση, για να αφαιρεθεί το υπόλοιπο του θυρεοειδούς που απέμεινε. Αυτό έχει ψυχολογική, σωματική αλλά και οικονομική επιβάρυνση και σίγουρα μεγαλύτερο ποσοστό πιθανών επιπλοκών.

Χειρουργική επέμβαση – Μέγεθος τομής

Το μέγεθος της τομής, σαφώς και παίζει σπουδαίο ρόλο, αφού η μετεγχειρητική ουλή θα βρίσκεται για μια ζωή σε εμφανές σημείο στο λαιμό του ασθενή. Ξέρουμε ότι το μέγεθος της τομής είναι αντιστρόφως ανάλογο με την εμπειρία του χειρουργού, όσο πιο έμπειρος χειρουργός, τόσο μικρότερη ουλή. Ποιος θα ήθελε λοιπόν να έχει ένα τέτοιο κόσμημα στο λαιμό του;

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ!

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα χρειάζεται εξειδίκευση, εμπειρία και ανθρώπινη προσέγγιση. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το έργο μας, μπορείς να επωφεληθείς από αυτά για να λύσεις ανώδυνα το πρόβλημα με το θυρεοειδή σου, όσο σύνθετο και να είναι…!

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

Είναι γνωστό διεθνώς ότι η μόνη ασφαλής επέμβαση στην θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδή είναι η ολική χειρουργική αφαίρεση του. Όταν υπάρχει πρόβλημα στους λεμφαδένες χρειάζεται και συμπληρώνεται με αφαίρεση των λεμφαδένων του τραχήλου. Από το είδος της επέμβασης εξαρτάται όλη η πορεία του ασθενή. Πολλές φορές απαιτείται συμπληρωματική θεραπεία με ραδιενεργό Ιώδιο για την καταστροφή του υπολείμματος. Αυτή γίνεται για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και όχι για να συμπληρωθεί μια ανεπαρκής επέμβαση, με μεγάλο υπόλειμμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όλες οι επιστημονικές εταιρείες παγκοσμίως, συνδέουν την άριστη επέμβαση με την εξειδίκευση στη χειρουργική του θυρεοειδούς.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: EΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ.

Ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, διενεργεί εδώ και αρκετά χρόνια την ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή. Την διδάχτηκε από έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως χειρουργούς του θυρεοειδή, τον καθηγητή κο Γ. Καπελλάκη. Για να διασφαλίσει ότι θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα διενεργεί την πιο σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Στην πραγματικότητα είναι από τους πρώτους και από τους λίγους που διενεργεί αυτή την ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή. Χρησιμοποιεί τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής, πολύ εξελιγμένο. Αυτό παράλληλα με την χειρουργική του ικανότητα και εμπειρία είναι αρκετά για να βασιστείτε πάνω του ώστε να σας βοηθήσει και να σας εξασφαλίσει το άριστο αποτέλεσμα.

Αυτό είναι που σας αξίζει και τίποτα λιγότερο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

Κύρια θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση

Γνωρίζουμε ότι η χειρουργική επέμβαση είναι το σημαντικότερο μέρος της θεραπείας σας, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρειάζεστε βοήθεια και από πυρηνικό ιατρό ή ογκολόγο. Γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε μαζί τους, για να σας εξασφαλίσουμε το άριστο αποτέλεσμα. Επίσης χαιρόμαστε να συνεργαστούμε με τον οικογενειακό σας γιατρό ή με τον ενδοκρινολόγο σας, που θα σας δίνει τη θεραπεία που χρειάζεστε, γι αυτό εάν το επιθυμείτε του αποστέλουμε τον πλήρη φάκελο σας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης είναι μια αγχωτική στιγμή για τον καθένα σας. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το συντονισμό της συνολικής σας φροντίδας, όσο λιγότερο επαχθή γίνεται για εσάς.

Ποιοτική διαφορά

Μέχρι τώρα μπορεί να μην γνωρίζατε τις ποιοτικές διαφορές μεταξύ των επεμβάσεων που γίνονται στο θυρεοειδή. Το κόστος δεν είναι κριτήριο για να αποφασίσετε το που θα χειρουργηθείτε. Επειδή δεν γνωρίζατε την ποιοτική διαφορά στις επεμβάσεις για τον θυρεοειδή, χρησιμοποιείτε το οικονομικό κόστος σαν κριτήριο. Τώρα όμως ξέρετε τι πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό που πρόκειται να σας χειρουργήσει και ξέρετε τι πρέπει να περιμένετε.

Μετά από τη δική μας χειρουργική επέμβαση η τομή που θα έχετε στο λαιμό σας, θα είναι περίπου έτσι. Επιλέγουμε να σας δείξουμε ασθενή μας χειρουργημένη για καρκίνο θυρεοειδή και όχι για καλοήθεια, που εκεί τα πράγματα είναι θεωρητικά πιο εύκολα. Το υπόλειμμα που θα έχετε μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα είναι κατά 95% μεταξύ του 0.5 και 1%.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΦΩΤΟΓΑΦΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΩΝ ΑΛΛΟΥ…ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΧΙ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ ΑΛΛΟΥ…

Είναι λοιπόν ίδια χειρουργική επέμβαση με αυτές που βλέπετε παρακάτω?

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ?

Τα υπολείμματα τα δικά μας μετά τη χειρουργική επέμβαση τα γνωρίζετε, πλέον, όλα σχεδόν είναι κάτω από 1%. Θα θέλατε υπόλειμμα 8% ή 10% ή υπολείμματα που απαιτούν επανεπέμβαση?

Τώρα πια γνωρίζετε ότι οι επανεπεμβάσεις έχουν μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης επιπλοκών. Γνωρίζετε επιπλέον αλλά και καταλαβαίνετε ότι οι επανεπεμβάσεις σας ταλαιπωρούν ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά.

Τώρα πια γνωρίζετε ότι οι επανεπεμβάσεις έχουν μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης επιπλοκών. Γνωρίζετε επιπλέον αλλά και καταλαβαίνετε ότι οι επανεπεμβάσεις σας ταλαιπωρούν ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά.

Θυρεοειδεκτομή

Για χειρουργική επέμβαση, επισκεφθείτε μας να σας εξετάσουμε για να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα που έχετε. Στη συνέχεια θα σας πούμε ακριβώς τι είδους επέμβαση χρειάζεστε, νομίζω θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το κόστος που θα ακούσετε. Αυτό θα περιλαμβάνει τα έξοδα του νοσοκομείου, της νοσηλείας σας, του προεγχειρητικού ελέγχου, τη συμμετοχή σας στα υλικά και στα φάρμακα, τις αμοιβές των γιατρών  αλλά και το κόστος της ιστολογικής εξέτασης. Την απάντηση της ιστολογικής θα την έχουμε σε 3-4 ημέρες και όχι σε ένα μήνα.

Άμεσα αποτελέσματα

Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού η αγωγή που θα κάνετε μετά την επέμβαση εξαρτάται από την ιστολογική εξέταση. Αν περάσουν πολλές ημέρες για να βγει η ιστολογική, κινδυνεύετε λόγω της αφαίρεσης του αδένα να γίνετε υποθυρεοειδικοί. Αυτό δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Εάν πάλι ξεκινήσετε αμέσως αγωγή, μπορεί να χρειαστεί να την διακόψετε σε περίπτωση που η ιστολογική δείξει κακοήθεια. Αυτό θα συμβεί επειδή θα χρειαστεί να κάνετε σπινθηρογράφημα για να δούμε το ποσοστό του υπολείμματος. Αυτό πάλι σημαίνει χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Η απάντηση της ιστολογικής όμως σε 3-4 ημέρες δίνει την καλύτερη λύση σε όλα αυτά κι έτσι σας εξασφαλίζουμε πιο γρήγορη και πλήρη αντιμετώπιση.

 Συμβάλλουμε ενεργά στην ευαισθητοποίηση σας για τον καρκίνο του θυρεοειδή, με δημόσιες ομιλίες, αλλά και με υλικό που θέτουμε στη διάθεση σας.

Εκδήλωση στον Πειραιά
Εκδήλωση στο Σύλλογο των Αθηναίων

 

 

COVID-19

Μένουμε ασφαλής

Ασκήσεις για τον Θυρεοειδή

Δείτε τις ασκήσεις που χρειάζονται, μετά την χειρουργική αφαίρεση θυρεοειδή και παραθυρεοειδών αδένων.

Έχετε κάποια ερώτηση?

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας και μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθούν όλες. Εάν έχετε κάποια ερώτηση για τον χειρουργό μας ή για την επέμβαση στην οποία πρόκειται να υποβληθείτε, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.