Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής
Θυρεοειδή

Το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή, διευθύνεται από τον Χειρουργό Θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη. Η εξάσκηση της χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, από τον χειρουργό Σταύρο Τσιριγωτάκη, είναι αφιερωμένη στην επίλυση των προβλημάτων υγείας των ασθενών του, την πλήρη ίαση τους και την βελτίωση της ζωής τους. Πέτυχε να αποκτήσει την  υψηλότερη δυνατή εξειδίκευση σε αυτή την απαιτητική χειρουργική του θυρεοειδή. Έχει πάθος για την έρευνα και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, αλλά και εμπειρία στην χειρουργική του καρκίνου του θυρεοειδή. Η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική, αφού από την ποιότητα της επέμβασης εξαρτάται η ζωή του αρρώστου. Με αυτά τα εφόδια αλλά και μετά τη μακρόχρονη θητεία του σε Κέντρα Χειρουργικής Θυρεοειδή, σε Ελλάδα και εξωτερικό και για περισσότερα από 19 χρόνια, έχει βοηθήσει ασθενείς, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από την αλλοδαπή. Προσπαθεί να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη στη σχέση του με τους ασθενείς.

Ανθρωποκεντρική προσέγγιση

Ο ασθενής μας απολαμβάνει της παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών υγείας σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Η προσέγγιση του ασθενή μας είναι πάντα ανθρωποκεντρική. Κάθε ασθενής μας είναι μοναδικός. Ο ασθενής μας έχει εξατομικευμένη αντιμετώπιση και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών τόσο σε ότι αφορά την ιατρική όσο και τη νοσηλευτική του φροντίδα.

Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή

Η επέμβαση που διενεργεί ο Χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης ονομάζεται “ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση” ή ”ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή”. Αυτή η επέμβαση μειώνει τη παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο, σε μία νύχτα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, καθώς οι μύες στο λαιμό δεν κόβονται. Οι περισσότερες τομές για θυρεοειδεκτομή έχουν μήκος μόλις 2-3 cm (μίνι-θυρεοειδεκτομή). Ορισμένοι ασθενείς δεν είναι κατάλληλοι για μίνι χειρουργική επέμβαση (μεγάλος θυρεοειδής), αλλά ακόμη και τότε οι ασθενείς εκπλήσσονται με το πόσο πόσο μικρή είναι η τομή στο λαιμό. Αυτό που προτείνεται συνήθως είναι ότι μόνο το 10% των ασθενών, είναι κατάλληλοι για ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή. Αυτή όμως δεν είναι η άποψη του χειρουργού θυρεοειδούς Σταύρου Τσιριγωτάκη. Από την εμπειρία του προκύπτει ότι πάνω από το 60% των ασθενών είναι κατάλληλοι για μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση. Αν υπάρχει προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο λαιμό, μέγεθος του όζου μεγαλύτερο από 3 cm, όγκος θυρεοειδούς μεγαλύτερος από 20m και θυρεοειδίτιδα δεν αποτελούν από μόνες τους αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση μικρής τομής.

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση του χειρουργού

Διαβάστε τις κριτικές των ασθενών μας για να μας γνωρίσετε μέσα από το έργο μας!

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδικευμένος & Έμπειρος Χειρουργός Θυρεοειδούς & Εξειδικευμένο Κέντρο Θυρεοειδούς

Κατά την άποψη όλων των ειδικών, οι επεμβάσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών πρέπει να διενεργούνται σε μεγάλο Κέντρο που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για αυτές τις επεμβάσεις. Για αυτό το λόγο οι ασθενείς δεν πρέπει να αναστατώνονται όταν παραπέμπονται σε μεγάλο Κέντρο. Η εξειδίκευση και η εμπειρία του χειρουργού αλλά και των συνεργατών του, ο μεγάλος όγκος ασθενών που χειρουργεί ένας χειρουργός και η εξειδίκευση του Κέντρου, είναι τα απαραίτητα κριτήρια για μια επιτυχημένη επέμβαση.

Όλες οι έρευνες έδειξαν ότι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση από γιατρούς με χαμηλό όγκο ασθενών είχαν πολύ συχνά, ανεπαρκή χειρουργική επέμβαση αλλά και μεγάλο ποσοστό επιπλοκών. Ως εκ τούτου αυτοί οι ασθενείς, ενδέχεται να μην θεραπεύτηκαν πλήρως από τη νόσο τους. Δυστυχώς το 90% των ασθενών που χειρουργούνται στον θυρεοειδή, χειρουργούνται από μη εξειδικευμένους χειρουργούς. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που χειρουργεί ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, έχουν χειρουργηθεί αλλού για πρώτη φορά και δυστυχώς δεν έχουν λύσει το πρόβλημα τους.

Aggeliki Dialiatsi: Ο θεός αποφάσισε πως ήθελε να με σώσει και με έστειλε με ένα μαγικό τρόπο στα χέρια ενός εξαιρετικού επιστήμονα Σταύρος Τσιριγωτάκης – Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή και της συνεργάτιδας του Κ. Λεμονή ένας πραγματικός επίγειος φύλακας Άγγελος ο δικός μου Άγγελος που με την ανάσα τους και μόνο μου έδωσαν πνοή. Η ανταπόκριση στο πρόβλημα υγείας μου (που εντοπίστηκε εντελώς τυχαία) ήταν άμεση και με πατρικό ενδιαφέρον , κάτι που με συγκίνησε και με κέρδισε ώστε να εμπιστευτώ τον εαυτό μου στα έμπειρα ιατρικά σας χέρια! Αγαπητέ μου γιατρέ, άνθρωπε και συμπαραστάτη ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το κάθε λεπτό που ήσουν δίπλα μου και μου έπαιρνες τον φόβο και που μου έδωσες πίσω την ζωή σου. Θέλω να ξέρετε πως είστε πια δικός μου άνθρωπος και κάθε βράδι θα είστε στις προσευχές μου, θα παρακαλώ να σας δίνει ο θεός υγεία και δύναμη να θεραπεύεται όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε και σας έχουν ανάγκη. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Με απεριόριστο θαυμασμό και πολύ αγαπη, Αγγελική Διαλιάτση                                       

 

Υποτροπή ή ατελής επέμβαση

Σχεδόν το 50% των ασθενών με καρκίνο του θυρεοειδούς δεν ξέρουν ότι έχουν καρκίνο του θυρεοειδούς έως ότου υποβληθούν στην πρώτη εγχείρηση του θυρεοειδούς (και συχνά τη λάθος εγχείρηση). Δηλαδή, πολλοί ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς για υποτιθέμενη καλοήθη νόσο, στην πραγματικότητα έχουν καρκίνο του θυρεοειδούς. Το 11% των ασθενών με γνωστό καρκίνο του θυρεοειδούς συνέχισαν να έχουν καρκίνο του θυρεοειδούς στο λαιμό τους μετά την αρχική τους επέμβαση.  Επιλέξτε προσεκτικά τον χειρουργό σας. Θέλετε να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, μια φορά μόνο.

Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να παρέχει την εκπαίδευση και την πληροφόρηση, που απαιτείται, στους ασθενείς του. Μόνο τότε προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν. Μιλάει με ειλικρίνεια για τις επιλογές θεραπείας που έχουν και για τους ενδεχόμενους κινδύνους. Οι ασθενείς πρέπει να κατανοήσουν το πρόβλημα που έχουν και να συμβάλουν και οι ίδιοι στη διαδικασία επιλογής της θεραπείας τους.

Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να παρέχει την εκπαίδευση και την πληροφόρηση, που απαιτείται, στους ασθενείς του. Μόνο τότε προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν. Μιλάει με ειλικρίνεια για τις επιλογές θεραπείας που έχουν και για τους ενδεχόμενους κινδύνους. Οι ασθενείς πρέπει να κατανοήσουν το πρόβλημα που έχουν και να συμβάλουν και οι ίδιοι στη διαδικασία επιλογής της θεραπείας τους.

Σταύρος Τσιριγωτάκης – ομιλίες σε Επιστημονικές Ημερίδες

Έχει μιλήσει αρκετές φορές για την χειρουργική του θυρεοειδή και τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες. Το πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, έχει διοργανώσει συχνά ιατρικές ενημερωτικές ημερίδες. Αυτές σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον συνεχώς αυξανόμενο σε συχνότητα εμφάνισης, καρκίνο του θυρεοειδούς.

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες Σταύρος Τσιριγωτάκης

Είναι τακτικό μέλος και έχει ενεργό συμμετοχή του, στις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες θυρεοειδούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να έχετε αντιμετώπιση, σύμφωνα, με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε την καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση, δεν θα κάνετε άσκοπες και περιττές εξετάσεις, ούτε επεμβάσεις χωρίς πραγματικά να είναι αναγκαίες. Ακόμη και στην περίπτωση που η χειρουργική επέμβαση θα είναι αναπόφευκτη, αυτή θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια για εσάς. Αυτό θα γίνει από εξειδικευμένους χειρουργούς του θυρεοειδή, σε εξειδικευμένο κέντρο και θα σας προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η συμμετοχή του χειρουργού σε επιστημονικές εταιρείες, είναι απαραίτητη. Η ενημέρωση και η ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ των χειρουργών, είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχία των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούν. Ο ίδιος πιστεύει ”γηράσκω αεί διδασκόμενος”.

Μερικές από τις επιστημονικές εταιρείες, στις οποίες ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης είναι μέλος:

 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
 • Τακτικό μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Χειρουργών Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών

Καλοήθεις παθήσεις θυρεοειδούς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση:

 • Βρογχοκήλη
 • Πολυοζώδης βρογχοκήλη, καταδυώμενη βρογχοκήλη στο θώρακα
 • Νόσος Graves
 • Τοξικό αδένωμα
 • Μονήρης όζος θυρεοειδή

Κακοήθεις παθήσεις θυρεοειδούς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση:

 • Όλοι οι τύποι των καρκίνων θυρεοειδούς
 • Όζοι με ισχυρή υποψία ύπαρξης κακοήθειας

Παθήσεις παραθυρεοειδών αδένων που χρειάζονται χειρουργική θεραπεία:

 • αδένωμα παραθυρεοειδούς
 • υπερπλασία παραθυρεοειδών

Είδη επεμβάσεων που διενεργεί ο Χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης

 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή, με ελάχιστα επεμβατική τεχνική
 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή κλασσική μέθοδος για πολύ μεγάλους σε μέγεθος θυρεοειδείς
 • Σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή (σπάνια)
 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή, με λεμφαδενικό καθαρισμό (για καρκίνο θυρεοειδούς) – – – κεντρικός λεμφαδενικός καθαρισμός-πλάγιος λεμφαδενικός καθαρισμός
 • Παραθυρεοειδεκτομή ενός ή περισσοτέρων αδένων
 • Παραθυρεοειδεκτομή με λοβεκτομή θυρεοειδούς ή με θυρεοειδεκτομή για καρκίνο παραθυρεοειδούς