Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, Σεπτέμβριος 2023 Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Θυρεοειδούς

  • Home
  • Ιατρικά θέματα
  • Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, Σεπτέμβριος 2023 Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Θυρεοειδούς

Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, Σεπτέμβριος 2023 Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Θυρεοειδούς

Πρόσκληση για συνεργασία στον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Θυρεοειδούς.

Επιστημονική Φιλανθρωπική Εταιρεία Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.
Ο Μήνας Σεπτέμβριος που είναι ο μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Θυρεοειδούς είναι μια παγκόσμια εκδήλωση με δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις κακοήθειες του θυρεοειδή.
Εδώ στο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης αλλά και στην φιλανθρωπική εταιρεία Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. που έχουμε ιδρύσει, είμαστε παρόντες για να ενημερώσουμε, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση αλλά και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να προσέξουν. Προσκαλούμε συναδέλφους γιατρούς που ασχολούνται με τον θυρεοειδή αλλά και ασθενείς που έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία να συνεργαστούν μαζί μας.
Στην Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. υπάρχουν μόνο εθελοντές γιατροί που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις πολύτιμες και εξειδικευμένες γνώσεις τους. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι έχοντας κάνει αυτό το ταξίδι, έχουν δηλαδή την εμπειρία αφού έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο του θυρεοειδούς, να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν κάποιον που μόλις έχει διαγνωστεί με κακοήθεια στο θυρεοειδή.
 

 

10 ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ:

1. Ο καρκίνος θυρεοειδούς έχει την πιο γρήγορη αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης του από όλες τις κακοήθειες τα τελευταία χρόνια
2. Ο καρκίνος θυρεοειδούς μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους
3. Εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες (περισσότερες από τα 2/3 των ασθενών
4. Ο καρκίνος θυρεοειδούς έχει πολλούς τύπους και παραλλαγές και η θεραπεία εξατομικεύεται στον κάθε ένα χωριστά
5. Όταν διαγνωστεί έγκαιρα συνήθως είναι ιάσιμος
6. Ακόμα και όταν θεραπευτεί δεν παύει να είναι μια δυσάρεστη περίοδος της ζωής κάποιου, κοστοβόρα και στρεσογόνος για τον ασθενή και τα αγαπημένα του πρόσωπα
7. Με μια απλή εξέταση από κάποιον εξειδικευμένο μπορεί να διαγνωστεί η νόσος
8. Οι περισσότεροι όζοι του θυρεοειδούς είναι καλοήθεις και όχι καρκίνος 
9. Μερικοί θυρεοειδικοί καρκίνοι όμως είναι επιθετικοί και δύσκολα θεραπευσιμοι
10. Πληροφορίες, ομάδα υποστήριξης και εκδηλώσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας αλλά και στην Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. την φιλανθρωπική εταιρεία που συστήσαμε πρόσφατα για να εξυπηρετεί αυτούς τους σκοπούς. Η Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που υποστηρίζει έμπρακτα όλους αυτούς τους σκοπούς.

Δράση της Επιστημονικής και Φιλανθρωπικής Εταιρείας μας Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. για Σεπτέμβριο 2023

Η Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. στην Ξάνθη για φιλανθρωπικό έργο τον Σεπτέμβριο 2023 Παγκόσμι Μήνα για τον Καρκίνο Θυρεοειδούς
Για τον Σεπτέμβριο του 2023 η Επιστημονική Εταιρεία Υποστήριξης Ασθενών με πρόβλημα στο Θυρεοειδή (Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.) συνεργαστήκαμε με το ΚΕ.Σ.Ο. (Κέντρο Στήριξης Οικογένειας, Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ι.Α.Α.), με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Κουρτίδη, τον σεβ. Μητροπολίτη της Ι.Μ. Ξάνθης & Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων αλλά και με την έγκριση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, που εξέδωσε και την σχετική (ΑΔΑ:ΨΧ63ΟΡ1Ο-6Υ0) ενημερώσαμε και εξετάσαμε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 508 άτομα του νομού Ξάνθης ενήλικα, ανήλικα και ΑΜΕΑ. σε 134 ανθρώπους διενεργήθηκε και εξειδικευμένο υπαρηχογράφημα θυρεοειδούς από τον γνωστό και από τους πλέον εξειδικευμένους στο θυρεοειδή ακτινοδιαγνώστη τον κ Μανώλη Πετρόπουλο. Η χειρουργός θυρεοειδούς κα Αναστασία Λεμονή εξέτασε στον θυρεοειδή ανθρώπους αλλά και η καρδιολόγος κα Δήμητρα Κωβαίου εξέτασε καρδιλογικά τους ακρίτες που προσήλθαν.
Το 15μελές κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και οπτικών, που έφυγαν από την Αθήνα, είχαν το βλέμμα στραμμένο στους Ακρίτες του νομού Ξάνθης και αγκαλιάστηκαν από κατοίκους των νομών Ξάνθης, και Καβάλας.
Η χειρουργός θυρεοειδούς Αναστασία Λεμονή και ο ακτινοδιαγνώστης Εμμανουήλ Πετρόπουλος κατευθύνονται σε Κέντρο Υγείας στην Ξάνθη για να εξετάσουν ακρίτες.

Η δράση ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Είχε τις ευλογιές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς και του Αναπ. Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο κ. Αγαθάγγελου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης & Περιθωρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Δράση γιατρών της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. στην ακριτική Ξάνθη

Η ομάδα των εθελοντών γιατρών της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. εξέτασε ακρίτες της Ξάνθης με τελευταίου τύπου πιστοποιημένα μηχανήματα της General Electric Company (GE). Ο κ Εμμανουήλ Πετρόπουλος πραγματοποίησε 134 υπερηχογραφήματα θυρεοειδούς σε αντιστοιχα άτομα. Στους περισσότερους εξετασθέντες βρέθηκαν αλλοιώσεις θυρεοειδίτιδας.

Ο κ Μάνος Πετρόπουλος σε φιλανθρωπικό έργο της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. διενεργεί υπερηχογράφημα θυρεοειδούς στην Ξάνθη.

Πολλοί εκ των οποίων παρουσίαζαν και όζους με καλοήθη χαρακτηριστικά. Σε 6 από αυτούς βρέθηκαν όζοι ύποπτοι για κακοήθεια ενώ σε μια εξεταζόμενη βρέθηκε εικόνα πολυεστιακού καρκινώματος χωρίς ευτυχώς να επεκτείνεται εκτός του θυρεοειδούς.

Η Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. μέσω της χειρουργού θυρεοειδούς Αναστασίας Λεμονή, της Μαίρης Πίνη Διευθύντρια ΚΕ.Σ.Ο. και του Μάνου Πετρόπουλου ακτινοδιαγνώστη στην Ξάνθη για φιλανθρωπικό έργο.

Για τους ασθενείς, που υπάρχει ένδειξη κακοήθειας δόθηκαν οδηγίες στους υπεύθυνους των δομών, για περαιτέρω διερεύνηση και αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και εφόσον το επιθυμούν να έρθουν στο Νοσοκομείο Ιασώ, για να χειρουργηθούν εντελώς δωρεάν από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. τον και Διευθυντή του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς κ. Σταύρο Τσιριγωτάκη αφού και το Ιασώ είναι γνωστό για τον κοινωνικό χαρακτήρα που δείχνει σε αναξιοπαθούντες.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης και Πρόεδρος της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.

Η δράση της Ξάνθης, ​σε συνεργασία με το ΚΕ.Σ.Ο. και τους ανωτέρω φορείς αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων δράσεων, που πραγματοποίησε ​η Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.