Ο όζος θυρεοειδούς σημαίνει καρκίνο;

Ο όζος θυρεοειδούς σημαίνει καρκίνος?

Ο όζος θυρεοειδούς σημαίνει καρκίνο;

Όζος θυρεοειδούς δηλώνει ύπαρξη καρκίνου?

Ο όζος θυρεοειδούς σημαίνει καρκίνος?

Οι όζοι θυρεοειδούς είναι συχνό εύρημα στο υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς.
Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείτε αν σας ανακοινωθεί ότι έχετε έναν ή περισσότερους όζους. Οι περισσότεροι είναι καλοήθεις και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι η παρακολούθηση τους.
Σπάνια θα χρειαστεί να διερευνηθούν με παρακέντηση (FNA) και λίγοι από αυτούς θα οδηγήσουν κάποιον ασθενή στο χειρουργείο. Αν όμως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, η διάγνωση θα πρέπει να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο ακτινοδιαγνώστης όσο και ο κυτταρολόγος θα πρέπει να είναι εξειδικευμένοι. Επειδή αν υπάρχει κάποιος σπάνιος υπότυπος κακοήθειας που χρειάζεται μια πιο εκτεταμένη επέμβαση ή αν υπάρχουν διηθημένοι λεμφαδένες (χαρτογράφηση) που απαιτούν λεμφαδενικό καθαρισμό να είναι γνωστά προεγχειρητικά για να σχεδιαστεί ανάλογα η εξατομικευμένη επέμβαση θυρεοειδεκτομής.
Αυτές τις επεμβάσεις ΜΟΝΟ εξειδικευμένοι και έμπειροι χειρουργοί θυρεοειδούς μπορούν να τις πραγματοποιήσουν και μάλιστα σε πολύ καλά οργανωμένο και εξοπλισμένο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς.
Αυτές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε μια χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς να είναι ασφαλής, να έχει άριστο αποτέλεσμα για τον ασθενή και να ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες εμφάνισης κάποιας επιπλοκής.
Οι επεμβάσεις θυρεοειδούς συνήθως δεν είναι επείγουσες. Το να βρείτε ένα καλό χειρουργό θυρεοειδούς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι αλήθεια ότι οι εξειδικευμένοι και έμπειροι χειρουγοί θυρεοειδούς είμαστε λίγοι. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν άριστοι χειρουργοί θυρεοειδούς. Έχετε όμως όλο τον απαραίτητο χρόνο να ψάξετε και να βρείτε τον καλύτερο για εσάς.