Σταύρος Τσιριγωτάκης: Ο γιατρός «φύλακας άγγελος» των ηθοποιών

Σταύρος Τσιριγωτάκης: Ο γιατρός «φύλακας άγγελος» των ηθοποιών

«Παρέλαση» πολιτικών και εκπροσώπων της showbiz στην εκδήλωση «Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά» του γιατρού Σταύρου Τσιριγωτάκη.

Είναι ο γιατρός φύλακας άγγελος των ηθοποιών που έχουν ανάγκη και όχι μόνο. Δεν ήταν τυχαίο, λοιπόν, που δημοφιλή πρόσωπα από τον χώρο της showbiz και της πολιτικής έκαναν… παρέλαση πριν από λίγες ημέρες στον χώρο του Συλλόγου των Αθηναίων, στην Πλάκα.

Εκδήλωση χειρουργού θυρεοειδούς Σταύρου Τσιριγωτάκη
Ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης.”φύλακας άγγελος” των ηθοποιών

Εκεί ο γενικός χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης, ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που ειδικεύονται στις επεμβάσεις θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αθηναίων Ελευθέριο Γ. Σκιαδά οργάνωσε μια ιατρική ενημερωτική εκδήλωση διακεκριμένων επιστημόνων.

Θέμα της, «Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά», και εκτός από τον κ. Τσιριγωτάκη, που οι ηθοποιοί πίνουν νερό στ’ όνομά του, μίλησαν η Ευανθία Διαμάντη – Κανδαράκη, ενδοκρινολόγος-διαιτολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και ο Λεωνίδας Ντούντας, καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Εσωτερικής παθολογίας του γερμανικού Πανεπιστημίου Ουλμ. Η μικρή δεξίωση, συνοδεία πιάνου και σαξόφωνου, που ακολούθησε μετά τις ομιλίες στην ισόγεια αίθουσα του συλλόγου θύμιζε κάτι από καλλιτεχνική πρεμιέρα.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε, μεταξύ άλλων, τον παρουσιαστή και ηθοποιό Κώστα Βενετσάνο, την εντυπωσιακή παρουσιάστρια του High TV Κόμισσα Κοντογιάννη, τον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή με τη σύζυγό του Σβετλάνα, τη λαμπερή κυρία της πολιτικής σκηνής Ραχήλ Μακρή, την πολυσυζητημένη (κυρίως λόγω των τηλεοπτικών καβγάδων της!) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και τους παρουσιαστές Αλέξανδρο Πετρίδη και Τζέφη Ζαχαροπούλου.


Από αριστερά: Κώστας Βενετσάνος, Κόμισσα Κοντογιάννη, Σταύρος Τσιριγωτάκης, Δημοσθένης Βεργής και η σύζυγός του Σβετλάνα

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ και γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μίλησε στην «Espresso» με συγκινητικά λόγια για τον Σταύρο Τσιριγωτάκη. «Για όλους τους ηθοποιούς του ΤΑΣΕΗ είναι ο ευεργέτης μας. Ο γιατρός αυτός εδώ και πέντε χρόνια έχει βοηθήσει τους ανασφάλιστους ηθοποιούς τόσο που ούτε το κράτος δεν έσκυψε πάνω από τα προβλήματά μας. Στην περίπτωση δε του Γιάννη Ρώτα, του αδερφού του Στάθη Ψάλτη, ήταν εκείνος που του κανόνισε όλες τις εξετάσεις για να γίνουν αφιλοκερδώς. Είναι πραγματικά ένα κομμάτι του ΤΑΣΕΗ ο γιατρός Σταύρος Τσιριγωτάκης» μας είπε.

Κώστας Βενετσάνος, Ραχήλ Μακρή, Σπύρος Μπιμπίλας, Ελευθέριος Σκιαδάς

Όπως μας μετέφεραν και άλλοι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, η χειρουργική του θυρεοειδούς είναι το πάθος του διακεκριμένου επιστήμονα και ο ίδιος έχει στόχο όλοι οι ασθενείς του να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές επεμβάσεις. Την ποιότητα των επεμβάσεων που διενεργεί στους ασθενείς δεν τη βλέπει σαν μέσο πλουτισμού αλλά ως προσφορά στον συνάνθρωπο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσιριγωτάκης είναι τακτικό μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών και χειρουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, καθώς και στο καλύτερο κέντρο χειρουργικής θυρεοειδούς του κόσμου, δηλαδή το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πίζας στην Ιταλία, το Τσιζανέλο.