Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή & λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης ταυτόχρονα

  • Home
  • Ιατρικά θέματα
  • Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή & λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης ταυτόχρονα
ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή & λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης 2

Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή & λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης ταυτόχρονα

Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή διενεργούμενη ταυτόχρονα με λαπαροσκοπική επέμβαση αποκατάστασης βουβωνοκήλης.

 

Όταν χρειάζεται να χειρουργηθείτε στο θυρεοειδή σας και έχετε και άλλη πάθηση που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να θεραπευθείτε, η ιδέα του συνδυασμού επεμβάσεων μπορεί να είναι ελκυστική. Η ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή μπορεί να συνδυαστεί με λαπαροσκοπική χειρουργική υπό προϋποθέσεις από εξειδικευμένους και έμπειρους χειρουργούς σε Κέντρο Αναφοράς για τέτοιες επεμβάσεις. Η πρόοδος στις χειρουργικές τεχνικές και η ασφάλεια έχει κάνει τον συνδυασμό επεμβάσεων πολύ πιο συνηθισμένο από ό,τι παλαιότερα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πραγματικά οφέλη για τον ασθενή από την ταυτόχρονη διενέργεια περισσότερων από μία επεμβάσεων χειρουργικής, σήμερα.

Ασθενής μας

Διενεργήσαμε Ελάχιστα Επεμβατική Θυρεοειδεκτομή, σε ασθενή με υπερθυρεοειδισμό (Νόσος Graves). O ασθενής ήταν 52 χρόνων και είχε ταυτόχρονα δεξιά βουβωνοκήλη. Ο ασθενής δεν είχε συνυπάρχοντα νοσήματα και το επάγγελμα του είναι κρεοπώλης. Όπως μας εξήγησε επιθυμούσε αν ήταν δυνατόν να υποβληθεί σε ταυτόχρονη επέμβαση και για την βουβωνοκήλη. Ο λόγος ήταν η έλλειψη χρόνου για πολλαπλές νοσηλείες.

 

 

Λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης συνδυασμένη με ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή, σε ασθενή με υπερθυρεοειδισμό
Λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης
Έχει τελειώσει η πρώτη επέμβαση της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της βουβωνοκήλης και σε λίγο θα ξεκινήσει η ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή

Διενεργήσαμε επιστημονικό συμβούλιο με τους συνεργάτες μας. Αποφασίσαμε να διενεργήσουμε τις διαφορετικές επεμβάσεις, σε ένα χρόνο. Ο έμπειρος συνεργάτης λαπαροσκόπος διενήργησε καταρχάς την λαπαροσκοπική απκατάσταση της βουβωνοκήλης και στη συνέχεια διενεργήσαμε ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή. Σημαντικό ήταν ο πλήρης συντονισμός των ομάδων των χειρουργών. Ο λόγος ήταν ο χρόνος της επέμβασης να μην είναι μεγάλος, να μην υπάρχει απώλεια αίματος και η πλήρης ασφάλεια του ασθενή.

Η διάρκεια της επέμβασης ήταν μικρότερη από 2 ώρες, δεν υπήρξε απώλεια αίματος και ο  ασθενής μας ανένηψε άριστα. . Μετά από λίγες ώρες σιτίσθηκε με ελαφρά δίαιτα και κινητοποιήθηκε πλήρως. Την επόμενη ημέρα οι εξετάσεις αίματος για το ασβέστιο και την παραθορμόνη ήταν φυσιολογικές. Έτσι ο ασθενής πήρε εξιτήριο και οδηγήθηκε στο σπίτι του, πολύ ικανοποιημένος.

Ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης
Συνδυασμός ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών: λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης και ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή, στο Ιασώ.

 

Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις έχουν γίνει πρακτική ρουτίνας για διάφορες χειρουργικές παθήσεις στη σημερινή εποχή. Αν και οι προηγμένες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι εφικτές, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό σε λίγα Κέντρα. Ο λόγος είναι η έλλειψη προηγμένων οργάνων, οικονομικών και τεχνογνωσίας στα περισσότερα από αυτά.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΗΛΗΣ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η ταυτόχρονη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων δεν μπορεί να γίνει στην πλειονότητα των Κέντρων λόγω ύπαρξης διαφόρων παραγόντων. Αυτοί είναι η έλλειψη χειρουργικής εξειδίκευσης, οι τεχνικοί περιορισμοί, τα ακατάλληλα όργανα ή ο συνδυασμός τους.

Πλεονεκτήματα ελάχιστα επεμβατικής θυρεοειδεκτομής διενεργούμενης ταυτόχρονα με λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης:

1. Λιγότερη αναισθησία = Λιγότερος κίνδυνος

Δύο επεμβάσεις σε διαφορετικό χρόνο σημαίνει δύο φορές λήψη αναισθησίας. Αν υποβληθείτε ταυτόχρονα σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε μόνο μία φορά αναισθησία, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για επιπλοκές που σχετίζονται με την αναισθησία. Δεδομένου ότι η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας επιπλοκής να προκύψει κατά τη διάρκεια της περιόδου που σας χορηγείται αναισθησία, το άγχος στον οργανισμό σας μειώνεται σημαντικά, αφού θα λάβετε μια μόνο φορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο παρατεταμένος χειρουργικός χρόνος δεν προκαλεί πρόσθετες επιπλοκές. Καλό είναι όμως να μην είναι μεγάλος καθιστώντας τη συνδυασμένη επέμβαση ασφαλέστερη προσέγγιση για πολλούς ασθενείς.

2. Μία περίοδος ανάρρωσης αντί για δύο

Κάθε χειρουργική επέμβαση ακολουθείται σχεδόν πάντα από μια περίοδο ανάρρωσης. Αυτή μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάλογα με την επέμβαση και είναι απαραίτητη ώστε ο οργανισμός σας να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία και να διενεργείτε όλες τις δραστηριότητες που είχατε και πριν την επέμβαση. Συνδυάζοντας τις χειρουργικές επεμβάσεις, θα χρειαστείτε μόνο μία περίοδο ανάρρωσης, που σημαίνει λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερο χρόνο άδειας από την εργασία και από άλλες δραστηριότητες.

3. Χαμηλότερο κόστος

Το κόστος κάθε χειρουργικής επέμβασης προκύπτει από ένα σύνολο χρεώσεων. Αυτά είναι τα έξοδα για τις εξετάσεις του προεγχειρητικού ελέγχου, της παραμονής στο νοσοκομείο, τα έξοδα του χειρουργείου (χρόνος, υλικά κλπ), οι αμοιβές των αναισθησιολόγων, των χειρουργών των βοηθών και άλλων διαφόρων δαπανών. Διενεργώντας ταυτόχρονα δύο επεμβάσεις μπορείτε να μειωθεί σημαντικά το κόστος της επέμβασης. Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο όφελος για ασθενείς που εξετάζουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης διενέργειας περισσότερων από μια επεμβάσεων.

4. Απολαύστε τα αποτελέσματα

Ενώ η ιδέα ταυτόχρονης διενέργειας πολλαπλών επεμβάσεων μπορεί στην αρχή να φαίνεται τρομακτική, όμως η ικανότητα επίτευξης πολλαπλών στόχων σε μία μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική μακροπρόθεσμα. Μόλις αναρρώσετε από την επέμβαση σας, θα δείτε σημαντικές αλλαγές στην υγεία σας που συνήθως θα είναι μακροχρόνιες και ακόμη και μόνιμες.

  1. Μειονεκτήματα

Τα κύρια μειονεκτήματα αυτής της ταυτόχρονης διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων είναι ο παρατεταμένος χρόνος επέμβασης και αναισθησίας, η απώλεια αίματος που είναι αθροιστική λόγω των δύο επεμβάσεων κλπ.

Προϋποθέσεις για διενέργεια ελάχιστα επεμβατικής θυρεοειδεκτομής και λαπαροσκοπικής επέμβασης

Ο συνδυασμός ταυτόχρονης διενέργειας διαφορετικών χειρουργικών επεμβάσεων πρέπει να είναι ασφαλής και αποτελεσματικός. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γίνεται από έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς. Οι χειρουργοί που θα διενεργήσουν ταυτόχρονα επεμβάσεις πρέπει να έχουν εγχειρητική δεινότητα, να είναι γρήγοροι αλλά όχι βιαστικοί, να έχουν αποτελεσματικότητα κινήσεων και να έχουν άριστο πνεύμα συνεργασίας.

Ολοκληρωμένο και άριστα εξοπλισμένο Κέντρο

Αυτές οι επεμβάσεις πρέπει να διενεργούνται μόνο σε Κέντρα με άριστο τεχνολογικό εξοπλισμό και πλήρως ολοκληρωμένα. Δεν λειτουργεί πάντα καλά η ταυτόχρονη διενέργεια όλων των επεμβάσεων μαζί. Επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον χειρουργό σας σχετικά με τις συγκεκριμένες παθήσεις που έχετε και που θέλετε εάν μπορούν να διενεργηθούν με ασφάλεια ταυτόχρονα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το συνδυασμό της ελάχιστα επεμβατικής θυρεοειδεκτομής με άλλη επέμβαση, επικοινωνήστε με το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς στο https://xeirourgos-thyroeidh.gr/epikoinonia-sto-protypo-cheirourgiko-kentro-thyreoeidi/ .