Ολική θυρεοειδεκτομή και face lift ταυτόχρονα

Ολική θυρεοειδεκτομή και facelift

Ολική θυρεοειδεκτομή και face lift ταυτόχρονα

Συνδυασμός ολικής θυρεοειδεκτομής με ανόρθωση προσώπου

 

Ολική θυρεοειδεκτομή και facelift
Διενέργεια ταυτόχρονης επέμβασης στην ίδια ασθενή. Ολική θυρεοειδεκτομή και face lift.

Σήμερα μπορούμε να διενεργούμε ταυτόχρονα δύο επεμβάσεις και αυτό είναι κάτι που οφελεί πολύ τον ασθενή. Ο πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος με τον χειρουργό θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη πραγματοποίησαν διπλή επέμβαση ταυτόχρονα στην ίδια ασθενή και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Ασθενής μεταξύ αρίστων…και το αποτέλεσμα καταπληκτικό!

Ανδρέας Φουστάνος και Σταύρος Τσιριγωτάκης διενεργούν facelift και ολική θυρεοειδεκτομή
Πανευτυχής ασθενής μετά από ταυτόχρονη διενέργεια δύο χειρουργικών επεμβάσεων. Έγινε για πρώτη φορά συνδυασμένη επέμβαση ολικής θυρεοειδεκτομής και face lift από τα καλύτερα ιατρικά team, το κάθε ένα στο είδος του. Η ομάδα του Ανδρέα Φουστάνου με την ομάδα του Σταύρου Τσιριγωτάκη διενήργησαν στον ίδιο χρόνο και στην ίδια ασθενή λίφτινγκ προσώπου και ολική θυρεοειδεκτομή.
Η ασθενής ήθελε να κάνει face lift αλλά της εμφανίστηκε και πρόβλημα στο θυρεοειδή για το οποίο έπρεπε να χειρουργηθεί. Οι γιατροί αφού την εξέτασαν σχολαστικά και έλαβαν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους αποφάσισαν ότι μπορούν να κάνουν και τις 2 επεμβάσεις ταυτόχρονα. Έτσι και έγινε, το αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτογραφίες (μόλις 4 ημέρες μετά την επέμβαση) είναι εξαιρετικό και τους δικαίωσε όλους!
Οι συνδυασμένες επεμβάσεις έχουν πολλά οφέλη για τον ασθενή αλλά απαιτούν εξαιρετικούς χειρουργούς και πολύ καλό και οργανωμένο Κέντρο.

Ολική θυρεοειδεκτομή ταυτόχρονα με λίφτινγκ προσώπου

Ολική θυρεοειδεκτομή και ανόρθωση προσώπου
Ολική θυρεοειδεκτομή και face lift

Εξαιρετικό αποτέλεσμα σε ασθενή μας που έπρεπε να υποβληθεί σε ολική θυρεοειδεκτομή και επιθυμούσε να κάνει και λίφτινγκ προσώπου. H ανόρθωση προσώπου είναι η μοναδική επέμβαση η οποία πραγματικά γυρνάει το ρολόι του χρόνου πίσω.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν το χαμόγελό μας δεν πρέπει να σβήσει. Γι’ αυτό το Face Lift είναι σύμμαχός  στη μάχη με τα σημάδια του χρόνου

και μπορεί να επαναφέρει τα χαρακτηριστικά του προσώπου στη νεανική ηλικία.

 

Η επέμβαση αυτή, αφορά όχι μόνο την ανόρθωση του προσώπου και του λαιμού σε τρεις διαστάσεις, αλλά συγχρόνως την πραγματική ανανέωση του προσώπου και του λαιμού.

Η σκέψη του συνδυασμού πολλαπλών επεμβάσεων χειρουργικής μπορεί να φαίνεται τρομακτική σε ορισμένους. Αλλά, αν θέλετε να επιτύχετε έναν ή περισσότερους στόχους, η ιδέα του συνδυασμού επεμβάσεων μπορεί να είναι πολύ ελκυστική. 

 

Για αυτό, ωστόσο, μπορεί να σας συμβουλέψουν μόνο Εξειδικευμένοι και Έμπειροι Χειρουργοί. Όλες οι ανησυχίες για την ασφάλεια σας και το αποτέλεσμα πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν εκ των προτέρων. Εάν οι χειρουργοί σας δεν πιστεύουν ότι είναι προς το συμφέρον σας να συνδυάσετε χειρουργικές επεμβάσεις, τότε αυτό θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη.

« Οι ασθενείς συνήθως ενδιαφέρονται να συνδυάσουν χειρουργικές επεμβάσεις όταν θα ήθελαν να περιορίσουν την περιοδο αναρρωσης τους », εξηγεί ο Σταύρος Τσιριγωτάκης ” Η αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων ταυτόχρονα προτιμάται ιδίως όταν αυτές οι επεμβάσεις μπορούν να διενεργηθούν ταυτόχρονα .”

 

Τα πλεονεκτήματα από τον συνδυασμό διενέργειας δύο χειρουργικών επεμβάσεων:

1. Λιγότερη αναισθησία = Λιγότερος κίνδυνος 

Το να υποβληθείτε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις ταυτόχρονα σημαίνει ότι πρέπει να σας χορηγηθεί αναισθησία μόνο μία φορά. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για επιπλοκές που σχετίζονται με την αναισθησία μειώνοντας σημαντικά το στρες που σας ασκείται.

2. Μόνο μία περίοδος αποκατάστασης

Η χειρουργική επέμβαση απαιτεί μια περίοδο ανάρρωσης. Για ορισμένες επεμβάσεις, ο χρόνος ανάρρωσης είναι σχετικά σύντομος, ενώ για άλλες μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες πριν να είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες. Συνδυάζοντας τη διενέργεια δύο διαφορετικών επεμβάσεων, θα έχετε μόνο μία περίοδο αποκατάστασης, που σημαίνει λιγότερο χρόνο άδειας από την εργασία και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

3. Χαμηλότερο κόστος

Εάν είχατε το χρόνο να δείτε το κόστος της επέμβασης σας, θα γνωρίζετε ότι στο συνολικό κόστος περιλαμβάνεται ένα κόστος νοσηλείας και ένα κόστος αναισθησίας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του συνδυασμού περισσότερων επεμβάσεων είναι ο περιορισμός του κόστους, καθώς θα επιβαρυνθείτε μόνο με μία χρέωση για το χειρουργείο. Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο όφελος για τους ασθενείς.

Η θυρεοειδεκτομή μπορεί να συνδυαστεί με το λίφτινγκ καθώς είναι στην ίδια χειρουργική περιοχή. 

Μπορούν πάντα να συνδυάζονται διαφορετικές επεμβάσεις;

Δεν υπάρχει το «πάντα» για το συνδυασμό επεμβάσεων. Αν και είναι δυνατό να συνδυαστούν δύο χειρουργικές επεμβάσεις, η πιθανότητα να υποβληθείτε σε διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις ταυτόχρονα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

 

  • Η συνολική κατάσταση της υγείας σας
  • Η εμπειρία και η ικανότητα του χειρουργού/χειρουργών
  • Η συνολική διάρκεια της επέμβασης 

Αν έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας και πρέπει να χειρουργηθείτε ενώ ταυτόχρονα επιθυμείτε να να κάνετε facelift, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να πραγματοποιήσετε ταυτόχρονα και τις δύο επεμβάσεις.

 

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός Θυρεοειδούς

Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς Ιασώ

Τακτικό Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (ΕΕΧΕΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικάνικου Κολεγίου Χειρουργών (ACS)

Τακτικό Μέλος Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών (ISS)

Τακτικό Μέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΕΤΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΑΤΑ)

www.xeirourgos-thyroeidh.gr

[email protected]

https://www.facebook.com/groups/Thyreoeidhs.group/

https://www.facebook.com/Stavros.M.Tsirigotakis/