Αν παίρνετε φαγητό από έξω, κινδυνεύετε να μολυνθείτε από τον κορωναϊό Covid-19;

  • Home
  • Ιατρικά θέματα
  • Αν παίρνετε φαγητό από έξω, κινδυνεύετε να μολυνθείτε από τον κορωναϊό Covid-19;

Αν παίρνετε φαγητό από έξω, κινδυνεύετε να μολυνθείτε από τον κορωναϊό Covid-19;

Ακόμη και αν το φαγητό σας έχει μαγειρευτεί από μάγειρα που έχει τον κορωναϊό COVID-19, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον κίνδυνο μόλυνσης, σύμφωνα με λοιμωξιολόγους .

Διατρέχετε κίνδυνο από τον κορωναϊό, όταν τρώτε από έξω?

“Οι κουζίνες εστιατορίων μπορούν να είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη σε αυτό το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού αφού εφαρμόζουν ήδη αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής για να αποφύγουν τις τροφικές ασθένειες“, δήλωσε ο Paula Cannon, καθηγητής μοριακής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Keck School of Medicine του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες.

“Οι ιδιοκτήτες το γνωρίζουν πολύ καλά και παρακολουθούν το προσωπικό τους για συμπτώματα αλλά και ενθαρρύνουν την αυστηρότερη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την  υγιεινή των τροφίμων”, δήλωσε ο Cannon σε πανεπιστημιακό δελτίο τύπου.

Ακόμα κι αν ένας σεφ είναι άρρωστος αλλά σας ετοίμασε την πίτσα, το μπιφτέκι κλπ “κάτι που νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί”, δήλωσε ο Cannon – υπάρχουν επίσης εύκολες και πρόσθετες διασφαλίσεις που να μπορείτε με ασφάλεια να παραγγείλετε φαγητό στο σπίτι. Παραδείγματος χάριν, επεσήμανε ότι είναι εύκολο να σκοτωθεί ο νέος κορωναϊός από την υψηλή θερμοκρασία. Επομένως ξαναζεστάνετε το φαγητό σας όταν αυτό φτάσει στο σπίτι σας, ή βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό, ώστε να είσαστε απολύτως ασφαλείς τονίζει ο χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης.

Αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, αγοράστε φαγητό για να το καταναλώσετε την επόμενη μέρα και αποθηκεύστε το στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Ο χρόνος καθώς και η θερμότητα, σκοτώνουν τον νέο κορωναϊό COVID-19, επισημαίνει ο Χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης.

Ανησυχείτε για το αν ο ιός μπορεί να παραμείνει στις συσκευασίες που περιέχουν το φαγητό που φτάνει στο σπίτι σας; Τότε μεταφέρετε το φαγητό σας σε ένα καθαρό δικό σας σκεύος και φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν φάτε, αλλά και να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής, τονίζει ο Χειρουργός Θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης.

 

Σταύρος Τσιριγωτάκης, γενικός χειρουργός MD FACS

Χειρουργός θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων

Τακτικό Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (ΕΕΧΕΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικάνικου Κολεγίου Χειρουργών (ACS)

Τακτικό Μέλος Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών (ISS)

Τακτικό Μέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΕΤΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΑΤΑ)

www.xeirourgos-thyroeidh.gr

[email protected]

https://www.facebook.com/groups/Thyreoeidhs.group/

https://www.facebook.com/Stavros.M.Tsirigotakis/