Γνωρίστε μας

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

Γνωρίστε τον χειρουργό θυρεοειδούς Σταύρο Τσιριγωτάκη

Μετά την επίτευξη της καλύτερα δυνατής εξειδίκευσης, αλλά και με 20 χρόνια εμπειρίας, περίπου, σε αυτή την απαιτητική χειρουργική του θυρεοειδή και των παραθυρεοειδών αδένων, αντιμετωπίζουμε ακόμα και τα πιο σύνθετα περιστατικά! Η εξειδίκευση μας είναι τόσο στις καλοήθεις παθήσεις του θυρεοειδή, όσο και στον καρκίνο του θυρεοειδή, που όπως είναι γνωστό, από την ποιότητα της επέμβασης, εξαρτάται η ζωή του ασθενή. Βασική μας αρχή είναι η παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αλλά και η ασφάλεια σας. Προσφέρουμε, καθημερινά, εγώ και οι συνεργάτες μου, τις εξειδικευμένες στη χειρουργική του θυρεοειδή, υπηρεσίες μας, σε μεγάλο αριθμό ασθενών, έχοντας υιοθετήσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές αυτής της χειρουργικής.

Σταύρος Τσιριγωτάκης, Χειρουργός θυρεοειδούς

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

210 4619735

Δεν είναι ευχαρίστηση το να περιμένεις ατελείωτες ώρες, σε μεγάλες αίθουσες αναμονής, χωρίς να μπορείς να επιλέξεις το γιατρό σου…τις περισσότερες φορές. Κάλεσε τον εξειδικευμένο χειρουργό, για το πρόβλημα του θυρεοειδή σου και θα χαρεί να σε βοηθήσει, άμεσα!

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η εξάσκηση της χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, από τον χειρουργό Σταύρο Τσιριγωτάκη, είναι αφιερωμένη στην επίλυση των προβλημάτων υγείας των ασθενών του, την πλήρη ίαση τους και την βελτίωση της ζωής τους. Πέτυχε να αποκτήσει την  υψηλότερη δυνατή εξειδίκευση σε αυτή την απαιτητική χειρουργική του θυρεοειδή. Έχει πάθος για την έρευνα και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, αλλά και εμπειρία στην χειρουργική του καρκίνου του θυρεοειδή, η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική, αφού από την ποιότητα της επέμβασης εξαρτάται η ζωή του αρρώστου. Με αυτά τα εφόδια αλλά και μετά τη μακρόχρονη θητεία του σε Κέντρα Χειρουργικής Θυρεοειδή, σε Ελλάδα και εξωτερικό και για περισσότερα από 18 χρόνια, έχει βοηθήσει ασθενείς, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από την αλλοδαπή. Προσπαθεί να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη στη σχέση του με τους ασθενείς. Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να παρέχει την εκπαίδευση και την πληροφόρηση, που απαιτείται, στους ασθενείς του, για να προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν. Μιλάει με ειλικρίνεια για τις επιλογές θεραπείας που έχουν και για τους ενδεχόμενους κινδύνους, ώστε να κατανοήσουν το πρόβλημα που έχουν και να συμβάλουν και οι ίδιοι στη διαδικασία επιλογής της θεραπείας τους.

Έχει μιλήσει αρκετές φορές για την χειρουργική του θυρεοειδή και τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες. Επίσης έχει διοργανώσει και ο ίδιος προσωπικά, ιατρικές ενημερωτικές ημερίδες, που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον συνεχώς αυξανόμενο σε συχνότητα εμφάνισης, καρκίνο του θυρεοειδούς.

Είναι τακτικό μέλος και έχει ενεργό συμμετοχή του, στις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες θυρεοειδούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να έχετε αντιμετώπιση, σύμφωνα, με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα έχετε την καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση, δεν θα κάνετε άσκοπες και περιττές εξετάσεις, ούτε επεμβάσεις χωρίς πραγματικά να είναι αναγκαίες. Ακόμη και στην περίπτωση που η χειρουργική επέμβαση θα είναι αναπόφευκτη, αυτή θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια για εσάς, από εξειδικευμένους χειρουργούς του θυρεοειδή, σε εξειδικευμένο κέντρο και θα σας προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι η συμμετοχή του χειρουργού σε επιστημονικές εταιρείες, είναι απαραίτητη. Η ενημέρωση και η ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ των χειρουργών, είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχία των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούν, αφού ο ίδιος πιστεύει ”γηράσκω αεί διδασκόμενος”.

Μερικές από τις επιστημονικές εταιρείες, στις οποίες ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης είναι μέλος:

 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
 • Τακτικό μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Χειρουργών Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς
 • Τακτικό Μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών

Χειρουργική καλοήθων παθήσεων θυρεοειδούς:

 • Βρογχοκήλη
 • Πολυοζώδης βρογχοκήλη, καταδυώμενη βρογχοκήλη στο θώρακα
 • Νόσος Graves
 • τοξικό αδένωμα
 • μονήρης όζος θυρεοειδή

Χειρουργική καρκίνου θυρεοειδούς

Λεμφαδενικός καθαρισμός τραχήλου για καρκίνο θυρεοειδή:

-κεντρικός λεμφαδενικός καθαρισμός

-πλάγιος λεμφαδενικός καθαρισμός

 Χειρουργική παραθυρεοειδών αδένων:

-αδένωμα παραθυρεοειδούς

-υπερπλασία

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή, με ελάχιστα επεμβατική τεχνική
 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή κλασσική μέθοδος για πολύ μεγάλους σε μέγεθος θυρεοειδείς
 • Σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή (σπάνια)
 • Άμφω ολική θυρεοειδεκτομή, με λεμφαδενικό καθαρισμό (για καρκίνο θυρεοειδούς)
 • Παραθυρεοειδεκτομή ενός ή περισσοτέρων αδένων
 • Παραθυρεοειδεκτομή με λοβεκτομή θυρεοειδούς ή με θυρεοειδεκτομή για καρκίνο παραθυρεοειδούς

Όλες οι επιστημονικές εταιρείες τονίζουν ότι για το άριστο αποτέλεσμα, απαιτείται εξειδίκευση και εμπειρία.

Εσύ με το κριτήρια θα επιλέξεις?

Ζήτησε τη βοήθεια του έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού θυρεοειδή Σταύρου Τσιριγωτάκη τώρα, για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα!

210 4619735

Φωτογραφίες μιας από τις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης, με τους συνεργάτες του, φωτογραφίες επίσης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας, το Cisanello, με τους διακεκριμένους, παγκοσμίως, καθηγητές χειρουργικής θυρεοειδή, τον κο Πάολο Μίκολι και τον Γκαμπριέλ Ματεράτσι.

Ο πρόεδρος Ελευθέριος Σκιαδάς και το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αθηναίων σε συνεργασία με το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδή-Σταύρος Τσιριγωτάκης, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, διοργανώνουν ιατρική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά…”.

iatrikh ekdhlosh

Ο πρόεδρος Ελευθέριος Σκιαδάς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθηναίων με τον Γενικό χειρουργό Σταύρο Τσιριγωτάκη

 

Εισηγήσεις:

Ευανθία Διαμάντη Κανδαράκη

Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος

Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Διευθύντρια Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη Ομίλου Υγεία

Θέμα: Όζοι θυρεοειδούς: ο όζος είχε τη δική του ιστορία.

 

Λεωνίδας Ντούντας

Καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας,

Πανεπιστημίου ΟύλμΓερμανίας

Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Θυρεοειδικής Εταιρείας

Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Μονάδα Ενδοκρινολογίας,

Διαβήτη και Μεταβολισμού Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θέμα: Καρκίνος θυρεοειδούς: Τι πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να κάνετε

Θανάσης Παπανικολάου

Ιατρός ακτινολόγος

Θέμα: Η αξία του υπερηχογραφήματος στη διάγνωση

της θυρεοειδικής νόσου

 

Σταύρος Τσιριγωτάκης

Γενικός χειρουργός, χειρουργός θυρεοειδούς MD, FACS

Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς,

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θέμα: Ανάσα ζωής η ποιοτική θυρεοειδεκτομή, στον καρκίνο θυρεοειδούς

 

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με συνοδεία πιάνου και σαξόφωνου

στην ισόγεια αίθουσα του Συλλόγου.